Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntomurtoja, kovia ylinopeuksia ja metsästysvalvontaa... – tältä näytti Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen viikko

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen viikon tapahtumista esille nousivat asuntomurrot, kovat nopeudet liikenteessä, metsästyksen valvonta ja kotihälytystehtävät, kertoo poliisilaitos viikkotiedotteessaan.

Poliisille on viime viikkoina tehty useita ilmoituksia asuntomurroista eri puolilla poliisilaitoksen aluetta.

– Haluamme muistuttaa kansalaisia suojaamaan kotinsa huolella varkaiden varalta. Hyvä lukitus, hämärä- ja liikekytkimet ja asuntoihin asennettavat hälytyslaitteet ovat hyviä ja kohtalaisen edullisia keinoja suojautua varkaiden varalta, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä tiedotteessa.

– Muutamissa tapauksissa asuntoihin oli menty sisään avoimeksi jätetyistä ikkunoista ja ovista asukkaiden ollessa kotona paikan päällä, Tyynelä jatkaa.

Kovia ylinopeuksia mitattiin ainakin Lahdenväylällä.

– Talvinen keli ja lumentulo eivät tunnu vieläkään hillitsevän kaikkien kuljettajien kaasujalkaa. Liikennepoliisin partiot mittasivat viikonloppuna Vantaalla Lahdenväylällä edelleen kovia ylinopeuksia. Satasen nopeusrajoituksella mitattiin pariin otteeseen nopeudeksi 169 km/h ja yhdessä tapauksessa nopeudeksi mitattiin jopa 215km/h, kertoo liikennepoliisisektorin johtaja ylikomisario Timo Leppälä.

Porvoossa poliisin haaviin jäi kolme vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan. Lisäksi liikenteestä jäi kiinni muutama rattijuopumuksesta epäilty, pari ajokiellossa olevaa kuljettajaa ja yksi kortiton kuljettaja, poliisilaitos kertoo.

Liikennepoliisin partiot valvoivat myös metsästystä.

– Partiot tarkastivat neljä eri metsästysseuruetta, joissa oli yhteensä 18 metsästäjää. Kaikkien seurueiden asiat ja luvat olivat kunnossa, Leppälä kertoo.

Valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta poliisin viikko oli melko kiireinen. Viikkoon sisältyi yhteensä 2 100 erilaista poliisitehtävää. Laskua edelliseen viikkoon oli 360 tehtävää, poliisilaitos kertoo.

– Tehtävien lasku on normaalia vuodenajasta riippuvaa vaihtelua, eli yleensä tammi- ja helmikuussa tehtävämäärät ovat tällä tasolla ja maaliskuusta lähtien taas tehtävien määrä lähtee tasaisesti nousemaan, kertoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin eli poliisin kenttätoiminnan johtaja ylikomisario Jussi Huhtela.

Kotihälytystehtäviä välitettiin viikon aikana 176. Tehtävät painottuvat edellisten viikkojen tapaan viikonloppuun, jonka aikana kotihälytystehtäviä hoidettiin 94.

– Koronan vaikutukset näkyvät selvästi poliisitehtävissä, Erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut jo keväästä 2020 lähtien. Ravintoloiden sulkiessaan ovensa kello 23 perinteiset aamuyöllä tapahtuvat yleisten paikkojen pahoinpitelyt ovat huomattavasti vähentyneet, mutta tehtävät ovat siirtyneet ihmisten koteihin erilaisina yksilön suojaan liittyvinä tehtävinä, Huhtela jatkaa.