Tatuoinnin korjaukseen on usein syynä lopputuloksen epäonnistuminen tai haalistuminen ajan myötä: ”Olen peittänyt myös peittotatuointeja”

Korjaukset: Tatuointitaiteilijat tekevät säännöllisesti tatuointien korjauksia.

Outi Vanhatalon mukaan onneksi enää harvoin tulee vastaan tapauksia, joissa halutaan saada entisen puolison tai kumppanin nimi piiloon. – Lasten nimet ovat turvallisempia, mutta olen minä peittänyt niitäkin. Lapsi oli muuttanut nimensä ja vanhempi halusi kunnioittaa hänen päätöstään. Mia Lagström

Mia Lagström

– Ei ole lainkaan harvinaista, että tatuointeja käydään korjauttamassa, omenArt Tattoo -tatuointistudion omistaja ja tatuointitaiteilija Outi Vanhatalo Riihimäeltä kertoo.

Hänen mukaansa useimmiten syynä tatuoinnin korjaukseen on tatuoinnin epäonnistuminen tai ei olla muuten vain tyytyväisiä lopputulokseen.

– Tatuointi on saatettu toteuttaa teknisesti huonosti. Viivat ovat levinneet, väripinnat ovat epätasaiset, niissä voi olla aukkoja tai vaaleampia kohtia. Tänä päivänä kuka tahansa voi tilata tatuointivälineet. Tatuointi vaatii kuitenkin taitoa ja osaamista.

Tatuointeja käydään korjauttamassa säännöllisesti myös hyvinkääläisessä Tattoo Parlour Art Collective -tatuointistudiossa.

– Useimmiten syynä on, että vanha tatuointi on haalistunut ja se halutaan freesata kuntoon. Joskus vanha haalistunut kuva halutaan kokonaan piiloon ja sen päälle jotain ajankohtaisempaa ja näyttävämpää, tatuointitaiteilijat Heini Tanskanen ja Anna Borg kertovat.

Suoranaisia virheitäkin tatuoijat ovat nähneet. Tekstillisessä tatuoinnissa saattaa olla kirjoitusvirhe. Kuvasta saattaa puuttua jotain tai kuvaan on tullut jotain ylimääräistä.

Aina ongelmakohtaa ei välttämättä kaikki huomaa, mutta jos jokin asia kuvassa alkaa häiritä tatuoinnin kantajaa, on ymmärrettävää, että se halutaan korjauttaa.

Täysin epäonnistuneet tekeleet liittyvät useimmiten tilanteisiin, jossa tatuoinnin ottaja ja tekijä ovat olleet humalassa.

– Kesken juhlien saadaan hyvä idea tehdä tatuointi. Jälkeenpäin kaduttaa, Borg sanoo.

Myös aika on saattanut mennä tatuoinnista ohi, eikä aihe tunnu enää hyvältä. Vanha tatuointi ei vastaa nykyistä kauneusihannetta ja ajatusmaailmaa.

Tällöin paras vaihtoehto on peittää koko kuva. Kyseessä voi olla vaikka jokin fantasiahahmo, mikä on ollut nuorena tärkeä, mutta josta ei aikuisena enää niin välitä. Tilalle halutaan jotain modernimpaa.

Peitekuva on aina työläämpi ja vaatii enemmän osaamista.

– Olen peittänyt myös peittotatuointeja. Siksi on tärkeää, että tekee hyvän taustatyön ennen tatuoijan valitsemista. Suosittelen tutustumaan tatuoijan portfolioon, millaisia töitä hän on tehnyt ja millainen on työn jälki, Vanhatalo suosittelee.

Valitse tatuoija huolella

Peitettävää tatuointia voi vaalentaa laserilla

Ennen tatuoijan valintaa kannattaa tutustua eri tekijöihin ja heidän portfolioihinsa, millaisia töitä tatuoija on aiemmin tehnyt ja millainen on hänen kätensä jälki.

Vanhan tatuoinnin voi halutessaan peittää. Mitä pienempi ja vaaleampi tatuointi on, sen helpompi se on peittää toisella kuvalla. Jos peitettävä tatuointi on tumma, suosittelevat tatuointitaiteilijat muutamaa vaalentavaa laserointikertaa ennen uuden tatuoinnin ottamista. Näin uudesta tatuoinnista tulee siistimpi. Vanhan tatuoinnin ympärillä pitää olla myös tilaa, mihin peittävää tatuointia voi jatkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut