Sveitsissä on lasketeltu jo kuukauden päivät – kaikki rinteet eivät ole vielä auki

Laskettelu: Varastoitua lunta ajetaan tarpeen mukaan lisää rinteisiin.

Jos mieli mielii vauhtia uudeksivuodeksi, ovat Sveitsin Hiihtokeskuksen rinteet auki niin uudenvuodenaattona kuin uudenvuodenpäivänäkin. – Olemme saaneet pidettyä rinteet hyvässä kunnossa lämpöasteista huolimatta, Sveitsin Hiihtokeskuksen yrittäjä Matias Petäistö kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Vaikka hanget ja nietokset loistavat vielä poissaolollaan, on Sveitsin Hiihtokeskuksessa päässyt laskettelemaan jo kuukauden ajan.

– Olimme ensimmäinen laskettelukeskus Etelä-Suomessa, joka avasi rinteensä. Tämä talvi on ollut hyvä viime talveen verrattuna. Olemme tykittäneet lunta jokaisena pakkaspäivänä, yrittäjä Matias Petäistö kertoo.

Laskettelukeskuksissa joulun ja uudenvuoden välipäivät ovat perinteisesti vilkkaita, ja väkeä odotetaan rinteisiin tänäkin vuonna.

Rinteet ovat auki myös uudenvuodenaattona ja uudenvuodenpäivänä.

– Olemme saaneet tänä vuonna paljon uusia asiakkaita, mikä on kiva asia.

Petäistön mukaan väki on löytänyt paikalle yllättävän hyvin.

Varastoitua lunta ajetaan tarpeen mukaan lisää.

– Rinteet ovat pysyneet lämpöasteista huolimatta laskettelukunnossa. Tykkilumi eroaa luonnonlumesta. Se on kestävämpää. Varastoitua lunta ajetaan tarpeen mukaan lisää rinteisiin.

Lisää tykkilunta saadaan pakkasella. Plussakelillä lumen tykittäminen ei ole mahdollista.

– Tärkeintä on, että mittari on pakkasella. Sillä sataako luonnonlunta, ei ole suurtakaan merkitystä meidän kannaltamme. Se tietenkin, että lumisateella ihmiset havahtuvat, että olisi kiva päästä laskettelemaan.

Tapaninpäiväksi oli luvattu talvista keliä ja viittä pakkasastetta, joten hyvältä näyttää.

Tällä hetkellä hiihtokeskuksessa on auki kaksi perherinnettä sekä lasten loiva ja lyhyt rinne.

Kaikkiaan hiihtokeskuksessa on kuusi rinnettä, joista osa hyvinkin vaativia. Haastavammat rinteet tullaan laittamaan kuntoon, kun talvi etenee vähän pidemmälle.

Sveitsin Hiihtokeskuksessa toimii myös Sveitsin hiihtokoulu, jossa voi osallistua kursseille tai yksityisvalmennukseen.

Kurssin käyminen tai muutaman oppitunti on paikoillaan, jos ei ole ennen lajia harrastanut.

Sveitsin rinteissä viihtyvät kaikenikäiset kaksivuotiaista senioreihin. Mäkeä viiletetään sekä suksilla että lumilaudoilla.

– Kumpikin on yhtä suosittua.

Matias Petäistö kertoo viihtyvänsä rinteessä itsekin. Tällä hetkellä yrittäjä on tosin niin kiireinen, että tyytyy seurailemaan muiden lystinpitoa.

Sveitsin Hiihtokeskus

Avoinna myös uutenavuotena

Sveitsin hiihtokeskuksessa on kuusi rinnettä helpoista haastaviin. Rinnekorkeudet ovat 40 ja 80 ja rinnepituudet 250–440 metriä.

Tällä hetkellä avoinna on kaksi perherinnettä ja lasten mattohissirinne.

Sveitsin Hiihtokeskus on avoinna myös uudenvuodenaattona ja uudenvuodenpäivänä 30.12. klo 10–20 ja 31.12. klo 10–18 sekä 1.1. klo 10–18, 2.1. klo 10–18, 3.1. klo 10–18, 4.1. klo 10–20, 5.1. klo 10–20, 6.1. klo 10–18.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut