Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Huijaussähköposteja OP Ryhmän nimissä

Esimerkkikuva huijaussähköpostista. Kuvakaappaus
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Rikolliset ovat lähettäneet huijaussähköposteja OP Ryhmän nimissä. Viestien otsikossa voidaan väittää, että asiakkaan tili pitäisi todentaa, ja viestit näyttävät OP:n omilta, luottamuksellisilta sähköposteilta. Viesteissä oleva linkki voi ohjata op.fi-palvelua muistuttavalle huijaussivustolle, jossa kysytään esimerkiksi verkkopankkitunnuksia ja salasanaa, tiedottaa OP Ryhmä.

Huijaussivustolla saatetaan kalastella myös korttitietoja tai muiden pankkien verkkopankkitunnuksia, ja viestiä on tiettävästi lähetetty muillekin kuin OP:n asiakkaille.

OP Ryhmä ei lähetä sellaisia luottamuksellisia sähköposteja, joihin johtavaan linkkiin pitäisi kirjautua verkkopankkitunnuksilla.

– Älä koskaan kirjaudu verkkopankkiin minkään sähköpostitse saamasi linkin kautta, tiedotteessa muistutetaan.

Tunnuksiaan ei koskaan saa luovuttaa kenellekään – edes pankki tai viranomaiset eivät koskaan pyydä luovuttamaan tunnuksia tekstiviestillä, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä esimerkiksi tietojen todentamisen yhteydessä.

– Älä koskaan asenna laitteellesi mitään ohjelmaa, jos asennuksen kehottaa tekemään joku, jonka yhteydenottoa et ole odottanut. Epäselvissä tilanteissa ole aina ensin yhteydessä asiakaspalveluumme, jatkuu tiedote.

Kysely: Mobiilisovellusten tietoturva arveluttaa suomalaisia – naiset huolettomampia kuin miehet

Saitko kaverilta tällaisen Whatsapp-viestin? Älä avaa linkkiä tai kopioi koodia, varoittaa F-securen toimitusjohtaja Mikko Hyppönen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut