Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Korona-ajan keksintö Keusotessa: Ikääntyneiden hoivakoteihin ovihälyttimet ja sähköinen ajanvaraus omaiskäynneille – tavoitteena lisätä vierailuja turvallisesti

Kuvituskuva. Arkisto
Pia Herme

Pia Herme

Koronapandemia on tuottanut Keusotessa uuden idean, jolla helpotetaan ja lisätään omaisten vierailuja ikääntyneiden ympärivuorokautisissa asumispalveluissa.

Muun muassa Hyvinkään Ylähovissa testatut siirrettävät ovihälyttimet asukkaiden huoneissa otetaan nyt käyttöön muissakin yksiköissä.

– Lähiaikoina otetaan käyttöön myös sähköinen ajanvarausjärjestelmän, jonka avulla vierailijat voivat itsenäisesti varata vierailuajankohdan hoivakotiin, kertoo ylilääkäri Kaisa Rajala Keusoten tiedotteessa.

Omainen voi varata ajan sähköisesti tai puhelimitse.

Hoivapaikassa läheinen ohjataan omaisen huoneeseen, jonka oveen asetetaan ovihälytin vierailun ajaksi.

Jos omainen avaa huoneen oven ennen vierailuajan päättymistä, hälytin kutsuu hoitajan paikalle.

– Ovihälyttimen avulla hoitajat pystyvät valvomaan ja opastamaan vierailuja huomattavasti helpommin. Näin rajataan vierailijoiden omatoimista liikkumista ja muiden asukkaiden kohtaamista pandemian aikana.

Ovihälyttimellä varmistetaan, että vierailijan saapuminen ja lähteminen hoituu hallitusti ja turvallisesti koronapandemian aikana. Vieraita voi olla yksikössä samaan aikaan enintään 2:lla asukkaalla.

– Haluamme tarjota asukkaille ja heidän läheisilleen kodinomaisia yhteisiä hetkiä asukkaan omassa huoneessa. Uuden käytännön tavoitteena on parantaa asukkaiden elämänlaatua koronapandemian aikana sekä kasvattaa vierailukäyntien määrää.

Kertakäynnillä ikääntyneen asukkaan luokse voi tulla kylään enintään kaksi läheistä ja tapaamisaika on enintään noin tunti.

Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on arvioinut, ettei koronaviruksen tarttumisriski ole tällä tavoin toimittuna merkittävämpi kuin erillisessä tapaamistilassa tavattaessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut