Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivi Räsänen:Omaishoitajat rokotettava kärkijoukossa

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) jätti perjantaina hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, otetaanko omaishoitajat rokotettavien kärkilistalle.

Hallitus on hyväksynyt Suomen rokotestrategian koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan. Alkuvaiheessa on tarkoitus tarjota rokote koronapotilaita hoitavalle sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, hoivakotien henkilöstölle ja ikääntyneille henkilöille sekä henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia.

Omaishoitajia ei mainita rokotettavien kärjessä.

– Monet omaishoitajat ovat iäkkäitä ja kuuluvat itsekin riskiryhmiin, mutta eivät kuitenkaan kaikki. Omaishoitajat hoitavat riskiryhmäläisiä siinä missä hoivakotien hoitajat, toteaa Räsäsen tiedotteessaan.

Hänen mukaansa monia omaishoitajia huolestuttaa nyt perustellusti arjen turvallinen sujuminen riskiryhmään kuuluvan hoidettavan läheisen kanssa sekä se, että minne hoidettava mahtuu hoidettavaksi, jos omaishoitaja itse sairastuu koronaan.