Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Nuorta Andrew Nestingenia kiinnosti hiihto ja suomen kieli – "Suomeen lähteminen rikastutti elämääni", sanoo suomea yliopistossa opettava mies nyt

Suomalaisuus: Amerikkalainen Andrew Nestingen tuli vaihto-oppilaaksi Suomeen yhdistääkseen kaksi kiinnostuksen kohdetta: hiihdon ja suomen kielen. Nyt hän opettaa suomen kieltä Washingtonin yliopistossa.

– Suomeen lähteminen rikastutti elämääni. Kun jaksaa olla avoin ja opetella kulttuurin, ovet avautuvat. Tietysti aluksi on vaikea olla toisessa maassa ja opetella kantapään kautta asioita, mutta matkan aikana tulee viisaammaksi, hän sanoo.

Historia: Presidentti J. K. Paasikivi ja kirjailija Väinö Linna olivat maaseudun vähävaraisten asialla mutta selvästi eri aikaan. Paasikiven syntymästä tuli marraskuussa 150 vuotta, ja Linnan syntymästä tulee joulukuussa 100 vuotta. Professori Martti Häikiö kyseenalaistaa näihin itsenäisen Suomen merkittäviin miehiin liittyviä historian tulkintoja.

Harrastukset: Tessi Sillanpään sydän sykkii värinokkosille ja niitä onkin suurin osa hänen parista sadasta huonekasvistaan. Ripsiäisiä ja muita kasvituholaisia hän väistelee kuin ruttoa.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!