Bar Bulldogin suositut Ilkan Ilkamat siirtyvät ensi vuoden puolelle – "Tässä on joutunut taiteilemaan koronan kanssa jo pitkään"

Bar Bulldogin ravintoloitsija Jonne Koskimies on hypännyt itsekin kertaalleen lavalle Ilkan Ilkamissa Horny Horns -saksofoniryhmänsä kanssa. - Seuraava keikkamme on autotallissani, jossa soitamme ovet auki ohikulkijoille. Keikka on osa asuinalueeni joulukalenteritapahtumaa Hämeenlinnassa. Mia Lagström

Mia Lagström

Itsenäisyyspäivä piti ottaa vastaan Bar Bulldogissa livemusiikista nauttien. Valitettavasti suositut Ilkka Esselströmin isännöimät Ilkan Ilkamat jouduttiin lopulta koronatilanteen pahenemisen takia perumaan.

– Tässä on joutunut taiteilemaan koronan kanssa jo pitkään. Osa ravintolan tapahtumista on peruttu, osan tapahtumista olemme tähän saakka pystyneet järjestämään. Noudatamme ravintolassa turvavälejä ja otamme sisään vain sallitun määrän asiakkaita, ravintoloitsija Jonne Koskimies kertoo.

Livemusiikki on ollut aina keskeinen osa Bar Bulldogin toimintaa. Viime vuosina keikkoja on järjestetty muutaman kerran kuukaudessa. Keikoista on pyritty pitämään mahdollisuuksien mukaan kiinni myös koronan aikana, sillä pienyrittäjän yritystoiminnan on jatkuttava.

– Olemme yrittäneet tarjota ohjelmaa turvallisesti kaikkien rajoitusten puitteissa, ettei ihan kaikki toiminta seisahtuisi. Olen kokenut sen myös tärkeänä mahdollisuutena muusikoille, joiden työtilanne on tällä hetkellä huono.

Ihan ongelmitta livemusiikin järjestäminen ei koronan kaatamassa maailmassa kuitenkaan onnistu. Kun asiakkaita saa ottaa ravintolaan vain vähän, tuo se haasteita kattaa kustannukset.

– Riskillä tässä mennään. Olen kokenut tämän kuitenkin tärkeänä palveluna niin asiakkaille kuin muusikoille, Koskimies sanoo.

Siksi Koskimiehen mukaan on harmillista, että tulevat Ilkan Ilkamat jouduttiin nyt perumaan. Yhdeksän vuotta sitten ensimmäisen kerran järjestyt Ilkan Ilkamat ovat olleet yksi Bar Bulldogin suosituimmista tapahtumista vuosien saatossa.

Alkuvuosina jameja järjestettiin useita kertoja vuodessa, viime vuosina kahdesti vuodessa keväisin ja syksyisin. Illan ideana on tarjota paikallisille bändeille ja muusikolle mahdollisuus nousta lavalle esittämään omaa musiikkiaan. Vuosien saatossa esiintyjien kirjo on ollut valtaisa ja edustettuina ovat olleet niin singer & songwriterit, erilaiset bändikokoonpanot kuin kuorotkin.

– Emme ole mikään pienen piirin jami-ilta, jossa muusikot soittavat toisilleen, vaan meidän jameissamme panostetaan yleisön viihtyvyyteen, Ilkka Esselström kuvailee.

Toivon mukaan Ilkan Ilkamien annista päästään nauttimaan ensi vuoden puolella.

Bar Bulldog

Ilkan Ilkamat jouduttiin perumaan

Ilkan Ilkamat ravintola Bar Bulldogissa (Eteläinen Asemakatu 2, Riihimäki) itsenäisyyspäivänä 6.12. on jouduttu perumaan pahentuneen koronatilanten vuoksi.

Tilannetta seurataan ja tapahtuma järjestetään, kun se on seuraavan kerran mahdollista.

Ilkan Ilkamat ovat suosittu jamitapahtuma, jossa kuka tahansa muusikko tai bändi voi nousta lavalle esittämään omaa tuotantoaan. Illoissa on ollut myös artistivieraita, kuten Pepe Ahlqvist, Freeman, Sami Hintsanen, Veeti Kallio ja Costello.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut