Metsästysmuseossa esittäytyvä Jussi TwoSeven ihmettelee suomalaisten suhtautumista petoeläimiin – "Se on ihan absurdia"

Taide: Kuvataiteilija Jussi TwoSeven muistuttaa luonnosta ympärillämme.

Jussi TwoSevenin teoksia pääsee katsomaan joulukuun ajan Suomen Metsästysmuseossa. Näyttely päättyy 10.1.2021. Kuvan teos on tehty Kannelmäkeen 2018, ja se on myös osa Riihimäellä esillä olevaa videoteosta. Jussi TwoSeven

Mia Lagström

Äriseviä karhuja, juoksevia susia ja ylväitä haukkoja – helsinkiläinen kuvataiteilija Jussi TwoSeven on maalannut kaupunkien katukuvaan viime vuosina paljon suomalaisia petoeläimiä. Eläimet betonin ja asfaltin keskellä muistuttavat meitä, että olemme edelleen osa luontoa.

– Se miten me elämämme elämme, vaikuttaa myös ympärillämme olevaan luontoon. Se unohtuu meiltä liian helposti.

Viime aikojen susikeskustelua hän ei voi ymmärtää.

– Samaan aikaan kun me olemme huolissamme Afrikan norsuista ja Intian tiikereistä, me olemme valmiita tappamaan omat petomme. Se on ihan absurdia.

Vaikka taiteella on merkitystä, ei Jussi TwoSeven halua lähteä taiteellaan saarnaamaan.

– Maalaan muitakin aiheita, ja betoniseinälle tehty kuva voi olla myös vain kaunis kuva. Ei niistä tarvitse aina lähteä syvällisempiä merkityksiä hakemaan.

Jussi TwoSeven kiinnostui katutaiteesta 1990-luvun lopulla. Nykyisin hän on yksi Suomen tunnetuimmista muraalien tekijöistä. Hänen julkisia teoksiaan löytyy mm. Helsingistä, Espoosta, Turusta, Mikkelistä ja Oulusta mutta myös Ruotsista, Norjasta, Englannista.

Isot taideteokset ovat haastavia toteuttaa. Valmistelevaan työhön menee lähes 80 prosenttia työn kokonaisajasta. Ensin syntyy luonnos tietokoneella, jonka jälkeen hän leikkaa laserleikkurilla sabluunat. Varsinainen maalaus betoniin syntyy spraymaaleilla.

– Ulkona maalaaminen on haasteellista. Kun tein viime syksynä Karakallioon kahden työn kokonaisuutta, oli päivällä lämmintä, mutta yöllä lämpötila laski lähelle nollaan. Sabluunat eivät pysyneet kylmässä betonissa millään. Myös tuuliolosuhteet voivat tuoda haasteita.

Oma juttunsa ovat kerrostalojen päädyt, joissa taideteos nousee välillä hyvinkin korkealle.

– Suurikokoisten maalausten maalaaminen on oma lajinsa. Heiluvassa ja huojuvassa nosturissa joutuu taistelemaan myös oman korkeanpaikan kammonsa kanssa, mutta jotenkin sitä on vain selviytynyt, hän naurahtaa.

Parasta aikaa Jussi TwoSevenin teoksia on esillä Suomen Metsästysmuseossa. Esillä on valokuvia kaupunkitaiteesta, kankaalle maalattuja teoksia sekä videoteos, joka on animaatiokooste viime vuosina syntyneistä maalauksista.

– Eläinaiheista karhu on ollut aina suosikkini. Sitä olen maalannut eniten. Onhan se metsiemme kuningas, myyttinen eläin.

Näyttely

Jussi TwoSeven metsästysmuseossa

Helsinkiläisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin Karhulla on asiaa -näyttely on nähtävillä Suomen Metsästysmuseossa (Tehtaankatu 23A, Riihimäki )10.9.2020–10.1.2021.

Näyttely koostuu kankaalle maalatuista teoksista, katutaideteosten valokuvista sekä videoteoksesta.

Jussi TwoSeven on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka on aloittanut katutaiteen ja graffitin parissa.

Hän on yksi nykyhetken tunnetuimmista muraalimaalauksia tekevistä kuvataiteilijoista Suomessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut