Pitkä perinne katkeaa – Naiskuoro RiiNan joulukonsertit jäävät koronan vuoksi pitämättä

Musiikki: RiiNa on järjestänyt joulukonsertteja 71 vuoden ajan.

Naiskuoro RiiNan koronavuoden ensimmäisen konsertin piti olla kuoron perinteinen joulukonsertti. Valitettavasti se jouduttiin perumaan. Mia Lagström

Mia Lagström

Naiskuoro RiiNa ottaa ilon irti laulamisesta. Vaikka kasvoilla on maskit, soi laulu kauniisti.

– Pidimme koronan takia keväällä kahden kuukauden tauon. Sitten löysimme Zoom-ohjelman, jonka kautta pystyimme harjoittelemaan etänä. Se oli hieno asia. Oli raskasta, kun ei päässyt laulamaan, kuoron puheenjohtaja Outi Luoma kertoo.

Syksystä kuoro on harjoitellut normaalisti Kappelikirkossa. Kuoron harjoituksissa käytetään kasvomaskeja ja noudatetaan turvavälejä.

– Kyllähän se vaikuttaa hengitykseen, mutta kuoron sointiin se ei juuri vaikuta. Tärkeintä on, että pääsemme laulamaan ja esiintymään, Luoma sanoo.

Kuorolla piti olla joulukuun alussa kaksi konserttia. Toinen Kappelikirkossa ja toinen Hausjärven kirkossa, mutta ne jouduttiin koronan takia lopulta perumaan. Harmitus on suuri. Konserttien piti olla koronavuoden ensimmäiset, sillä myös kaikki aiemmat konsertit on jouduttu perumaan.

– Olemme esiintyneet 71 vuoden ajan joka ikinen joulu. Joulukonsertit ovat suomalaisille tärkeitä.

Luoman mukaan vanhoja joululauluja on aina yhtä ihana laulaa. Ne tuovat joulun.

– Niitä on kuullut lapsuudesta saakka. Ne ovat tuttuja ja turvallisia ja niihin liittyy paljon ihania muistoja.

Astetta kivempaa on laulaa joululauluja kuorossa yhdessä muiden kanssa.

– Hienointa kuorolaulussa on kuulla yhteinen sointi. Se tekee laulamisesta todella hienoa. Kivaa kuorolaulussa ovat myös ihanat kuorokaverit sekä kannustava ja innostava johtaja, joka tukee vaikeissa lauluissa.

Naiskuoro RiiNa tunnettiin aiemmin nimellä Riihimäen naislaulajat. Viime vuonna kuoro vietti 70-vuotisjuhlavuottaan, ja sillä on pitkät perinteet Riihimäellä. Tällä hetkellä kuorossa on reilut 30 laulajaa. Kuoroa johtaa Nina Melasalmi.

– Hän on johtanut meitä jo kymmenen vuotta.

Naiskuoro RiiNa järjestää vuosittain neljä konserttia ja esiintyy yksityistilaisuuksissa.

Ohjelmistossa on klassisia kuorolauluja ja kevyempää suomalaista musiikkia. Kuoro tekee myös yhteistyötä muiden kuorojen kanssa.

– Sisarkuoromme ovat Helsingin Discantus-kuoro ja Hyvinkään Solina, joiden kanssa olemme esiintyneet usein yhdessä. Mitä enemmän lavalla on kerralla laulajia, sen upeammalta laulu kuulostaa, Luoma kertoo.

Naiskuoro RiiNa

Joulukonsertit jouduttiin perumaan

Naiskuoro RiiNalla piti olla joulukonsertit 8.12. Kappelikirkossa ja 9.12. Hausjärven kirkossa, mutta valitettavasti ne on jouduttu perumaan.

Naiskuoro RiiNa on toiminut Riihimäellä 71 vuotta. Kuorossa on mukana noin 30 laulajaa.

Nina Melasalmi on johtanut kuoroa 10 vuoden ajan.

Kuoro järjestää vuosittain neljä konserttia sekä esiintyy useissa yksityistilaisuuksissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut