Koronakevään suosituille striimeille jatkoa – On air Hyvinkää -joulukalenteri nostattaa joulutunnelmaa

Hyvinkääsali jouduttiin sulkemaan koronan takia, mutta se ei estä konserttien ja muiden tapahtumien striimaamista. On air Hyvinkää -kulttuurikanavan Joulukalenteri järjestää musiikkia ja muuta mukavaa ohjelmaa joka päivä, Hannu Heikkilä, Outi Raatikainen, Niklas Väyliö ja Charlotta Kivistö kertovat. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkään kulttuuritoimijat ovat pistäneet mietintämyssynsä – tai tässä tapauksessa tonttulakkinsa – päähän ja ideoineet hauskan joulutapahtuman.

– On air Hyvinkää -joulukalenteri tarjoaa jouluista yllätysohjelmaa striimattuna joka päivä aina jouluun saakka, Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Raatikainen ja tapahtumapromoottori Charlotta Kivistö kertovat.

On air Hyvinkää -kulttuurikanava aloitti toimintansa viime keväänä Poikkeustilaklubi-nimellä. Kesällä nimi vaihtui, mutta toiminta jatkui samana. Ajatuksena on tarjota konsertteja ja muita tapahtumia striimattuina.

– Aloitimme ihan tyhjästä. Kukaan meistä ei tiennyt striimauksesta mitään, mutta saimme loistoporukan kasaan ja siitä se lähti, kulttuuripalveluiden tekninen tuottaja Niklas Väyliö iloitsee.

Nyt takana on viitisenkymmentä striimattua tapahtumaa. Joukossa on ollut konsertteja, taikuutta ja sirkustemppuja, jalkapallo-ottelu, taiteilijatapaamisia, burleskia ja jopa oluen ja viinin maistelutilaisuuksia.

– Tapahtumilla on ollut kaikkiaan 160 000 katselukertaa, mikä on valtava määrä, Raatikainen kiittelee.

Joulukalenteria tekemään on saatu mukaan iso joukko paikallisia taiteilijoita, kulttuuritoimijoita ja -laitoksia, joten luukkujen takaa paljastuu vaikka ja mitä. Päivittäiset elämykset kestävät reilusta 15 minuutista kolmeen tuntiin.

Joululauluista saadaan nauttia, kun vauhtiin pääsevät Mika Ikonen, Pasi Jääskeläinen ja Charlotta Kivistö. Hyvinkään Orkesteri esittää suomalaista musiikkia. Mukana on myös Hyvinkää Blues. 3.12. järjestettävän pienimuotoisen festarin musiikista vastaavat klo 18 alkaen Wet Loundry Duo, Dr. Goodfield ja SaraLee.

– Saimme paljon hyvää palautetta kesällä striimatusta Bluesstockista, joten päätimme toteuttaa tämän vuoden puolella vielä toisen striimatun keikan, etteivät ihmiset ihan kokonaan unohtaisi yhdistystämme, Hannu Heikkilä Hyvinkää Bluesista kertoo.

Musiikin lisäksi joulukalenterissa löytyy paljon muuta mukavaa. Joulukalenterin kautta on nähtävillä 6.12. myös Hyvinkään kaupungin itsenäisyyspäivän juhlat.

Hyvinkään Karjala-seura opastaa karjalanpiirakanpaiston saloihin, Katri O. järjestää askartelua ja Hyvinkään liikuntapalvelut järjestävät tonttujumppaa.

Nähdäänpä kulttuurikanavan välityksellä Joulupukkikin 15.12. ja 22.12. Joulupukille voi lähettää piirustuksia ja kirjeitä ennakkoon. Ne voi toimittaa Kauppakeskus Willan infoon tai postittaa Hyvinkään kaupungintalolle nimellä Joulupukin Hyvinkää-linja.

Hyvinkään kaupungin ja kulttuuritoimijoiden yhteinen joulukalenteri 1.12.–24.12. Luukkuja pääsee availemaan Facebookissa/On air Hyvinkää. Muutokset ovat mahdollisia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut