Kuvataiteilijoiden joulumyyjäisissä käyminen on samalla väriterapiaa

Joulua kohti: Riihimäen Kuvataiteilijat pitävät perinteisen joulumyyntinäyttelynsä Galleria Tärinässä.

Riihimäen Kuvataiteilijoiden joulumyyntinäyttely on hyvä paikka joululahjaostoksille. Taideteosten lisäksi myyntipöydät notkuvat kaikenlaista mahdollista käsityötä. Mukana on teoksia ja töitä muun muassa Sinikka Elomaalta, Eira Pulliselta, Anne Ahoselta, Kirsi Virtaselta ja Anneli Kokkoselta. Mia Lagström

Mia Lagström

Moni odotettu joulutapahtuma on jouduttu perumaan, mutta onneksi ei ihan kaikkia. Riihimäen Kuvataiteilijoiden joulumyyntinäyttely järjestetään tänäkin vuonna.

– Galleria Tärinä on niin iso ja sivussa, että tänne harvoin eksyy suuria väkimääriä kerralla, Sinikka Elomaa Riihimäen Kuvataiteilijoista kertoo.

Joulumyyntinäyttely on odotettu tapahtuma. Mukana on teoksia kymmeneltä taiteilijalta. Kaikki esillä olevat taideteokset ovat myynnissä. Lisäksi myynnissä on rutkasti erilaisia käsitöitä. Olga Riihimäki kertoo kokevansa tärkeänä, että pääsee esittelemään ja ehkä myymäänkin vuoden aikana syntyneitä teoksia.

– Taide on merkityksellistä. Itselleni taide on keino käsitellä erilaisia tunteita, ensimmäistä kertaa joulumarkkinoille osallistuva taiteilija kertoo ja kiittelee Riihimäen kulttuurin rikkautta.

– Ei ihan heti uskoisi, kuinka paljon meillä on täällä hienoja ja taitavia tekijöitä. Taide on kaikille ja kaikkien asia.

Useita taideteoksia ja käsitöitä ovat paikalle tuoneet myös Sinikka Elomaa, Eira Pullinen, Anne Ahonen, Kirsi Virtanen ja Anneli Kokkonen.

– Tämä on odotettu tapahtuma, varsinkin nyt kun niin monet joulumyyjäiset on jouduttu perumaan. On kiva, kun on saanut tuoda omia töitään esille. Ehkä joku tulee myydyksikin, Eira Pullinen toteaa.

Anneli Kokkosen mukaan taidetta kannattaa hankkia, koska se tekee hyvää sielulle.

– Täällä näkee paljon ihania värejä. Pelkästään täällä käyminen käy hyvästä väriterapiasta, Kirsi Virtanen lisää. Virtanen on tuonut paikalle muun muassa veikeitä huovutettuja eläimiä.

– Huovutin viime vuonna pikkuisia nalleja, mutta korona-aikana repertuaari on lähtenyt kasvamaan. Olen tuonut myyntiin myös akvarelleja ja akryylimaalauksia.

Lahdesta kotoisin oleva Kokkonen kertoo liittyneensä Riihimäen Kuvataiteilijoihin viime vuonna.

– Riihimäellä on paljon maalattavaa. Erityisen ihastunut olen Maantien alueeseen.

Kokkonen myy joulumyyntinäyttelyssä myös hänen maisematauluistaan painettuja postikortteja sekä viehättäviä enkeliakvarelleja.

– Nyt jos koskaan tarvitaan enkeleitä.

Sinikka Elomaa on valmistanut myyntiin muun muassa sukkia, tumppuja, pieniä pussukoita, kransseja ja koruja.

– Televisiota katsellessa syntyy kaikenlaista. Olen askarrellut pienestä pitäen.

Ja toki myynnissä on myös Elomaan maalauksia, joiden aiheet vaihtelevat ihmisistä maisemiin.

– Tuo mielihyvää, kun kotona on taidetta.

Anne Ahosen taiteessa hehkuvat värit. Eläimet ja naivistinen tyyli ovat ominta Ahosta. Taulujen lisäksi hänen käsissään on syntynyt runsaasti erilaisia kierrätystuotteita.

– Kierrätys on lähellä sydäntäni. Nyt on ollut aikaa tehdä ja inspiraatiota riittää. Kun tekee yhtä, tulee toinen mieleen.

Myyntinäyttely

Riihimäen Kuvataiteilijat Galleria Tärinässä

Riihimäen Kuvataiteilijat järjestävät joulumyyntinäyttelyn Galleria Tärinässä Riihimäen Matkakeskuksessa (Eteläinen Asemakatu 2a) 28.11. - 22.12. Avoinna arkisin klo 12 - 18 ja lauantaisin klo 11 - 15. Myynnissä on tauluja ja erilaisia käsitöitä kymmeneltä taiteilijalta. Kaikki teokset ja tavarat ovat ostettavissa käteismaksulla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut