Riihimäki kiristää otettaan koronaan: Maskit myös yläkoulujen oppilaille, liikuntasalit pois iltakäytöstä...

Riihimäen lukiossa maskit ovat jo käytössä, nyt suositus koskee myös yläkouluja. Ari Peltonen

Koronatilanteen edettyä leviämisvaiheeseen Riihimäen kaupunki asetti maanantaina uusia suosituksia ja rajoituksia.

Kaupunki suosittelee riihimäkeläisiä välttämään kaikkia ei-välttämättömiä lähikontakteja sekä käyttämään maskia, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.

Varhaiskasvatus ja perusopetus siirtyvät kasvomaskin tai visiirin käyttöön keskiviikosta alkaen. Maskisuositus koskee varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstöä sekä yläkoulujen 6.–9. luokkien oppilaita.

Kaupunki hankkii maskit kouluille.

Riihimäen lukiossa maskisuositus on ollut voimassa keväästä lähtien.

Riihimäki sulkee keskiviikosta alkaen urheilutalon, jäähallin, kamppailu-urheilukeskuksen, uimahallin ja koulujen liikuntasalit ilta- ja viikonloppukäytöltä. Sulku on voimassa 28.12. asti.

Riihimäen kirjaston lukusali jää pois käytöstä keskiviikosta alkaen.

Riihimäki noudattaa Kanta-Hämeen maakuntaryhmän ja sairaanhoitopiirin antamia aikatauluja, joten suositukset ovat voimassa 7.1. asti ellei muuta ilmoiteta.

Koronan ilmaantuvuus on Kanta-Hämeessä kaksinkertaistunut kahdessa viikossa. Riihimäellä epidemiatilanne on kaupungin tiedotteen mukaan muuta Kanta-Hämettä selvästi vakavampi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jo aiemmin kieltänyt yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja julkiset kokoontumiset Kanta-Hämeessä 1.–20.12.

Määräys on ehdoton ja se tarkoittaa myös ammattilaisurheilun tapahtumien, konserttien ja teatteriesityksien peruuntumista kyseisellä aikavälillä.

Riihimäellä määräys tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lukio peruu perjantaille 4.12. suunnitellut ylioppilasjuhlat.

Kaupunki ei järjestä perinteistä itsenäisyysjuhlaa. Itsenäisyyspäivän seppeleenlaskutilaisuus sankarihaudalla järjestetään hiljaisesti ilman ohjelmaa ja yleisöä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut