Harrastustoiminta jäihin Hyvinkäällä – myös jäähallit suljetaan – kirjastot pysyvät auki poikkeusjärjestelyin

Kirjastossa toiminta saa jatkua poikkeusjärjestelyin. Vielä alkuviikosta kaavailtiin, että kirjastotkin suljetaan. Ari Peltonen
Pia Herme

Pia Herme

Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa Hyvinkäällä. Tämä koskee niin liikuntasaleja, jäähalleja kuin taiteen perusopetustakin.

Lisäksi yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta ulkona menee katkolle lauantaista alkaen. Kilpailu-, ottelu- ja sarjatoiminta on tauolla 20. joulukuuta saakka.

Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina seuraavan kolmen viikon ajan.

Koulujen liikuntatunnit pidetään joko ulkotiloissa tai koulun omissa tiloissa koronaturvallisuus huomioon ottaen.

–Kilpa- ja huippu-urheilijoille tarjotaan mahdollisuus harjoitella niissä tilanteissa, joissa kyseessä on sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu tai maajoukkuetoiminta. Olympia- ja MM-tason kilpaurheilijat voivat tarvittaessa olla yhteydessä minuun, mikäli heillä on tarve harjoitteluun poikkeusjärjestelyin, sanoo liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Myös kirjastopalveluissa on poikkeusjärjestelyjä. Lauantaina 28. päivä kaupunginkirjasto ja Hakalan kirjasto ovat kiinni.

Maanantaista 30.11. alkaen kirjastot tarjoavat rajattua palvelua, johon kuuluu aineiston nouto varaushyllystä sekä rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä automaattien läheisyydestä.

–Ensisijaisena palvelutapana on etukäteisvaraus ja itsepalvelu automaatilla mutta tarvittaessa voi saada apua ja neuvontaa palvelutiskiltä. Lisäksi välttämätön, nopea asiointi pääkirjaston ala-aulan asiakastietokoneilla esimerkiksi laskujen maksamiseen on luvallista, sanoo kirjastotoimenjohtaja Mervi Jokinen.

Kirjastossa pitää huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä. Lisäksi asiakkailta edellytetään maskin käyttöä. Aukiolot supistuvat myös.

Kaupunki tiedotti perjantaina uusista rajoituksista, jotka ovat voimassa toistaiseksi.Keusoten ohjeistus on, että ne ovat voimassa 20. joulukuuta saakka.

Joulukuun loppupuolella arvioidaan, missä määrin rajoituksia on tarve jatkaa.

Aiemmin Hyvinkäällä päätetty sulkea muun muassa uimala, nuorisotilat ja museot lauantaista alkaen.

Uudenmaan alueen koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa. STM, Aluehallintovirasto ja Keusote ovat antaneet määräyksiä ja ohjeita tilanteen haltuun saamiseksi. Hyvinkää kaupungin tekemät päätökset palvelujen rajoittamisesta on osa tätä työtä.

–Haluamme minimoida koronaepidemian leviämisen kaupungissamme. Valitut keinot heijastavat sitä, mitä Uudenmaan alueen muut kunnat ja kaupungit ovat omalta osaltaan linjanneet, taustoittaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

–Vaikeaksi nykyisen tilanteen tekee etenkin se, että koronatartunnoissa on tällä hetkellä merkittävää nousua tartunnoissa, joita ei voda jäljittää. Tavallisia altistumispaikkoja ovat olleet juhlat, ryhmäharrastukset, tuttavapiiri ja jatkotartunnat perhepiirissä. Ainoa keino saada tilanne hallintaan on vähentää kohtaamisia, joissa tartunnalle voi altistua, sanoo sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut