Urheilutilat menossa kiinni ensimmäisinä Riihimäellä – seuraavassa vaiheessa kirjasto, teatteri ja museot – kokoontumisissa 10 hengen raja

Riihimäellä uimahalli on vaarassa sulkeutua ensimmäisten joukossa. Arkistokuva. Jetro Stavén
Pia Herme

Pia Herme

Riihimäki valmistautuu noudattamaan Kanta-Hämeen pandemiatyöryhmän eli koronanyrkin suosituksia tulevina viikkoina.

Jos maakunta siirtyy leviämisvaiheeseen jo ensi viikolla kuten sairaanhoitopiiri torstaina ennakoi, Riihimäellä menisivät ensimmäisinä kiinni urheilutalo, jäähalli, kamppailu-urheilukeskus ja uimahalli. Tilanteen pahentuessa sulkeutuisivat myös kirjasto, museo ja teatteri.

Uudet koronarajoitukset antanut maakunnan pandemiatyöryhmä suosittaa, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestettäisi. Suositus koskettaa jatkossa myös yleisötilaisuuksia, mutta tuota isommalle joukolle niitä voidaan pitää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos turvallisuus voidaan taata.

Kaupunki tiedotti perjantaina, ettei perinteistä itsenäisyysjuhlaa pidetä, mutta seppeelenlasku sankarihaudalla toteutuu ilman ohjelmaa.

Syksyn ylioppilaita juhlitaan Istuinkiven hallissa ensi viikolla, mutta kukin ylioppilas saa kutsua paikalle vain kaksi läheistään. Tilaisuudessa on maskipakkoa ja kahden turvaväliä on noudatettava. Tilaisuus kestää vain tunnin.

Toisen asteen oppilaitoksissa siirrytään kasvomaskien täysimääräiseen käyttöön. Tilanteen pahentuessa varaudutaan siirtymään täysimääräiseen etäopetukseen viikkojen 49–50 aikana.

Riihimäellä suositus yläluokkien maskien käytöstä koskee myös kuudesluokkalaisia, he opiskelivat samoissa kouluissa.

Aikuisten harrastusryhmien joulutauko alkaa jo ensi viikolla tai viimeistään viikon 50 alussa. Tauko koskee Riihimäen kansalaisopiston, taidekoulun ja musiikkiopiston ryhmien lähiopetusta sekä kaupungin liikunta- ja hyvinvointikeskuksen aikuisten liikuntaryhmiä. Mikäli toiminta sujuu etäopetuksena, se voi jatkua.

Riihimäki suosittelee joulutauon aikaistamista myös kaupungin tiloja käyttävien seurojen aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnassa. Se on myös maakunnan suositus.

Kantahämäläisiä neuvotaan myös välttämään tarpeetonta maskustamista.

– Toivon kaikkien riihimäkeläisten noudattavan näitä suosituksia. Jokaisen valinnoilla on merkittävä rooli epidemian hillitsemisessä. Merkittävä osa Kanta-Hämeen marraskuun tartunnoista on peräisin yksityistilaisuuksista. Tavoitteena on joulu terveenä, ja se onnistuu, kun noudatamme suosituksia kaikissa tilanteissa, Riihimäen vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo.

Maakunnan pandemiasuosituksiin ovat sitoutuneet myös muut kuntajohtajat.

Uudet suositukset ovat voimassa 30.11.2020–7.1.202.1

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut