Lukioikäisinä seurustelleet Saara Aalto ja Teemu Roivainen palaavat yhteiselle joulukiertuelle: "Olemme kasvaneet muusikoiksi yhdessä"

Musiikki: Joulukonsertti kiertue saapuu myös Hyvinkäälle 15. joulukuuta.

Saara Aalto ja Teemu Roivainen ovat esiintyneet yhdessä parinkymmenen vuoden ajan. Heidän mukaansa heidän yhteytensä lavalla on lähes telepaattinen. – Se on todella ihanaa, siksi haluamme näitä yhteiskiertueita tehdä, Aalto sanoo. Paul Paasimaa

Mia Lagström

Saara Aalto ja Teemu Roivainen lähtevät yhteiselle joulukiertueelle viiden vuoden tauon jälkeen.

– Se on aika siistiä. Ensimmäinen yhteinen keikkamme oli koulun joulujuhlassa Oulussa. Sen jälkeen järjestimme joulukiertueita joka joulu melkein kahdenkymmenen vuoden ajan, Roivainen kertoo.

Aallolla ja Roivaisella on pitkä yhteinen taival. He tapasivat toisensa kouluaikana ja alkoivat seurustella. Lukion jälkeen he muuttivat Helsinkiin opiskelemaan Sibelius Akatemiaan.

– Voi sanoa, että olemme kasvaneet muusikoiksi yhdessä, Aalto sanoo.

Myös yhteiset konsertit ovat olleet heille tärkeitä. Yhteisiä joulukonsertteja jatkettiin vielä pariskunnan eron jälkeen aina vuoteen 2015.

– Sitten maailma vei Saaran, Roivainen sanoo.

Joulu on meillä rauhoittumisen juhla, ja se on itselleni tärkeää.

Vaikka kaksikolla on takanaan vuosien yhteistyö, ei ohjelmiston rakentaminen joulukonserttiin ole hänen mukaansa lainkaan helppoa.

– Jos mukaan ottaisi kaikki lempikappaleet, joutuisi järjestämään kaksi konserttia.

Se on kuitenkin selvää, että joukosta on löydyttävä perinteiset klassikot, jotka tuovat yleisölle joulutunnelman. Klassikoiden sekaan on ripoteltu muutamia uudempia joululauluja sekä Aallon ja Roivaisen omia lauluja, sillä mukana pitää olla myös jotain yllätyksellistä.

– Ja kun keikkaa tehdään kahdestaan, ovat myös duetot tärkeitä. Ne ovat yleisön mieleen. Meidän duettomme ovat aika mahtipontisia, sillä meillä on kummallakin isot äänet, Aalto naurahtaa.

Aaltoa viehättää joululauluissa ihanat sanoitukset ja kauniit melodiat.

– Yksi omista suosikeistani on Me käymme joulun viettohon. Se on aivan liian aliarvostettu. Siinä on aivan ihana tunnelma. Se herkistää.

Roivaisen suosikkeja ovat Varpunen jouluaamuna ja Sylvian joululaulu.

– Se rauha, syvyys ja juurevuus, mikä niissä on. Kun niitä on kuullut syntymästä, tuovat ne joulun.

Joulukonserteilla on suomalaisille suuri merkitys, kuten myös esiintyjille itselleen.

– Olen sanonut Englannissa, että jouluksi minun on pakko päästä Suomeen, sillä Englannissa ei ole vastaavaa joulukonserttiperinnettä. Suomen ja pohjoismaiden joulukonserttiperinne on ainutlaatuinen, Aalto kertoo.

Myös Roivaisen mukaan suomalaisen joulun hartaus ja perhekeskeisyys ovat poikkeuksellisia.

– Joulu on meillä rauhoittumisen juhla, ja se on itsellenikin tärkeää.

Joulukonsertti

Saara Aalto ja Teemu Roivainen

Saara Aalto ja Teemu Roivainen lähtevät joulukiertueelle viiden vuoden tauon jälkeen. Kaksikko on esiintynyt yhdessä jouluisin vuodesta 2002 aina vuoteen 2015.

Tuhannet tähdet -joulukiertueella Aalto ja Roivainen esiintyvät 14 kirkossa eri puolilla Suomea.

Alunperin 7.12. Hyvinkään kirkossa järjestettävä Saara Aallon ja Teemu Roivaisen Tuhannet tähdet -joulukonsertti siirtyy pidettäväksi tiistaina 15.12. klo 18.

7.12. konserttiin ostettu lippu käy suoraan 15.12. konserttiin. Jos olet ehtinyt ostaa lipun, eikä uusi päivä käy, voit palauttaa lippusi 7.12. mennessä Ticketmasterille. Ticketmaster on vielä suoraan ostajiin yhteydessä.

Konsertti järjestetään Johanneksen kirkossa Helsingissä ti 22.12. kello 18 ja 20.30. Hämeenlinnan kirkossa konsertti on ke 23.12. kello 18.

Liput www.ticketmaster.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut