Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Fucking with Nobody -elokuva pistää parisuhdemallit uusiksi – hyvinkääläislähtöinen tekijä vastaa sekä ohjaamisesta että pääroolista

Elokuva: Hannaleena Haurun uusin elokuva palkittiin Sevillan elokuvajuhlilla.

Elokuvantekijä Hannaleena Haurun mukaan palkinnot ovat hienoja, mutta tärkeämpää ovat yksittäisten katsojien palautteet. – On hienoa, jos elokuva resonoi ihmiseen ja hänen elämäänsä. Niclas Jansson

Mia Lagström

Hyvinkään Kinomassa nähdään keskiviikkona 9.12. hyvinkääläislähtöisen Hannaleena Haurun elokuva Fucking with Nobody. Elokuvan maailman ensi-ilta oli Venetsian elokuvajuhlilla syyskuun alussa. Nyt edessä on Suomen ensi-ilta, josta Hyvinkäällä päästään ottamaan varaslähtö.

Fucking with Nobody on Haurun toinen pitkä elokuva. Vuonna 2017 hän ohjasi nuorten elokuvan Lauri Mäntyvaaran tuuheat ripset. Sitä ennen hän on tehnyt merkittävän uran lyhytelokuvien parissa.

– Löysin elokuvat taidemuotona parikymppisenä. Ne veivät heti mennessään. Voi sanoa, että lyhytelokuvissani on kaksi puolta. Toisaalta olen keskittynyt mediataiteeseen. Toisaalta minua ovat aina kiehtoneet komediat. Näen komedian hyvänä tapana käsitellä asioita ja maailmaa, jossa elämme, Hauru sanoo.

Elokuvassa Fucking with Nobody Hauru on vastannut paitsi elokuvan ohjaamisesta ja pääroolista myös elokuvan käsikirjoituksesta. Käsikirjoitus syntyi yhdessä Lasse Poserin kanssa.

Haurun mukaan siemen elokuvaan syntyi jo pari vuotta sitten.

– Tein Lassen kanssa 40 minuutin Metatitanic-lyhytelokuvan, joka käsitteli rakkautta ja parisuhdemalleja. Meiltä jäi siinä paljon käsiteltävää, asioita joihin pitäisi sukeltaa syvemmin. En koe kulttuurimme tarjoamia parisuhdemalleja omikseni. Jos ajattelen omaa ihmissuhde-elämääni tai ystävieni ihmissuhde-elämää, on se hyvin erilaista, mitä televisio tai elokuvat meille näyttävät. Fucking with Nobody on satiirinen tarina ystäväporukasta, joka päättää tehdä sosiaalisen kokeen laittamalla someen feikkipostauksia täydellisestä parisuhteesta. Elokuva pistää pohtimaan paitsi myyttiä idyllisestä rakkaustarinasta myös sosiaalisen median merkitystä.

Elokuvia tehdään yleisölle, ja jos elokuva puhuttelee ihmistä, on se kaikista tärkeintä.

– Halusimme elokuvaan epäkonventionaalisia pariskuntia ja epätavallisia rakkaustarinoita. Halusimme myös monikulmaisuutta ja monia näkökulmia asioihin.

Seksuaalisuutta käsitellään elokuvassa ronskein ja häpeilemättömin ottein. Hauru kertoo keskustelleensa työryhmän kanssa paljon elokuvan hahmojen seksifantasioista – tai pikemminkin seksipainajaisista.

– Fantasiat liittyvät intiimiyden kokemukseen. Kun olet turvallisessa ympäristössä, uskallat jakaa fantasiasi ja painajaisesi.

Hauru kertoo varautuneensa Venetsian elokuvajuhlissa, että joku kävelee kesken näytöksen ulos, mutta näin ei käynyt.

– Koin, että se riski täytyi ottaa.

Riski oli ottamisen arvoinen, sillä Fucking with Nobody palkittiin Sevillan elokuvajuhlissa ”Women in Focus” -palkinnolla.

– Sain sieltä todella innostavaa palautetta Instagramin ja Twitterin välityksellä. Palkinto on kirsikka kakun päällä. Elokuvia tehdään yleisölle, ja jos elokuva resonoi ja puhuttelee ihmistä, on se kaikista tärkeintä. Sen takia tätä työtä jaksaa tehdä.

Fucking with Nobody

Ennakkonäytös Hyvinkään Kinomassa

Hannaleena Haurun Fucking with Nobody -elokuvasta järjestetään ennakkonäytös Hyvinkään Kinomassa keskiviikkona 9.12. klo 18.30.

Esityksen jälkeen ohjaaja, käsikirjoittaja ja pääosan esittäjä Hannaleena Hauru on tavattavissa.

Kinoman näytöksiin otetaan maksimissaan 20 henkilöä koronarajoituksien mukaisesti. Lippuja voi varata ennakkoon Kinoman verkkosivujen kautta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut