Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Keusoten alueella kaksi koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta – Hyvinkäällä puolestaan kaksi uutta tartuntaa

Kuvituskuva. Timo Mustalampi

Keusoten alueella on tapahtunut kaksi koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Kuntayhtymä tiedotti asiasta maanantaina.

Kuntayhtymän mukaan menehtyneet ovat olleet sairaalahoidossa ollut potilas ja hoivakodin asukas. Tapaukset ovat viime kevään jälkeen ensimmäiset kuolemaan johtaneet koronaan sairastumiset alueella.

Kuntayhtymän mukaan hoivakodeissa on seurattu tartuntatilannetta tiiviisti, ja käytössä ovat olleet laajat turvatoimet, jotta tartunnat eivät leviäisi.

– Tapaukseen liittyvässä hoivakodissa on ollut vierailukielto, ja asukkaat ovat saaneet avun ja hoivan omiin huoneisiinsa. Yhteiset tilat eivät ole olleet käytössä. Lisäksi asukkaat ja henkilöstö on testattu laajasti, Keusoten tiedotteessa todetaan.

Keusoten mukaan sairaalaosastoilla vierailevien tulee puolestaan noudattaa voimassa olevia ohjeistuksia.

Niitä noudattamalla sekä potilaiden ja henkilökunnan altistumisia koronavirukselle voidaan ennaltaehkäistä. Vierailut tulee sopia etukäteen yksikön kanssa.

Yksityisyyden suojaamiseksi kuolemantapauksesta ei anneta tarkempia lisätietoja.

Maanantaina Hyvinkäällä varmistui kaksi uutta koronavirustartuntaa. Kaupungissa on nyt todettu kaikkiaan 189 koronavirustartuntaa.

Sen lisäksi Keusote-kunnista uusia tartuntoja löytyi maanantaina Nurmijärvellä ja Tuusulassa. Molemmissa kunnissa todettiin yksi uusi tartunta.

Koko Keusoten alueella on nyt todettu kaikkiaan 780 koronavirustartuntaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut