Etävastaanotot tulossa maksullisiksi Riihimäen seudun terveyskeskuksessa

Kuvituskuva Johanna Erjonsalo
Pia Herme

Pia Herme

Lääkärien ja hoitajien etävastaanotot tulevat maksullisiksi ensi vuoden alusta Riihimäen seudun terveyskeskuksessa.

Maksu on sama kuin tavallisen vastaanottokäynnin käyntihinta eli 20,60 euroa.

Maksullisuuden taustalla on heinäkuussa muuttuva asiakasmaksulaki, jonka seurauksena hoitajakäynnit muuttuvat maksuttomiksi. Kuntayhtymä menettää näin tuloja, jotka on korvattava muualta eli tässä tapauksessa etävastaanottojen maksullisuudella.

Etävastaanotolla tarkoitetaan chat-, puhelin- tai videovastaanottoa. Terveyskeskuksessa puhelinvastaanotot ovat lisääntyneet erityisesti tänä vuonna. Chat- ja videovastaanottoja on hankittu kuluvana vuonna ostopalveluna kahdelta eri yritykseltä.

Hoitajien puhelinvastaanotoilla kirjoitetaan lyhyitä sairauslomia flunssa- ja ripulitautien vuoksi.

Osa pitkäaikaissairauksien määräaikaistarkastuksista sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolla on korvattu puhelinvastaanotolla.

Etävastaanottoon soveltuvat lisäksi sellaiset vaivat, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimista.

Kuntayhtymässä on tekninen mahdollisuus Teamsin kautta myös videovastaanottoon, jota käyttävät lähinnä kuntoutus- ja terapiapalvelut. Lisäksi selvitetään erityisesti terveydenhuollon käyttöön suunnattua tutkitusti terveydenhuollon tietoturvavaatimukset täyttävän videovastaanottoalustan hankintaa.

Kuntayhtymässä vain harvassa tietokoneessa on tällä hetkellä kamera, mikä rajoittaa etävastaanoton laajentamista omana toimintana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut