Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijan juttu: Tarinataikureiden show riemastutti Eteläisellä koululla Riihimäellä – Soivassa seikkailussa jumppapallokin oli soitin

Riihimäen Musiikkiluokkien Tuki ry kutsui Tarinataikurit Eteläiselle koululle, ja esitykset olivat menestyksiä. Minna Välimäki

Korona rajoittaa erilaisten tilaisuuksien järjestämistä myös kouluissa: konsertit, discot ja myyjäiset on aika lailla kaikki peruttu koko viime keväältä ja nyt syksyltäkin.

Riihimäen Musiikkiluokkien Tuki ry halusi kuitenkin järjestää Eteläisen koulun kaikille luokille hienon musiikkielämyksen: tilattiin joka luokalle oma esitys Tarinataikureilta!

Osa esityksistä oli viime viikolla, muutamalle luokalle vielä tulossa.

Tarinataikurit on kiertävä ammattiteatteriryhmä, jonka pääkohderyhmänä ovat lapset.

Esitysten sisällöt syntyvät esitystilanteessa, yleisön kanssa vuorovaikutuksessa.

Tarinataikurien motto onkin: "Jokainen yleisö on erilainen, jokainen esitys on erilainen!"

Soiva seikkailu on Tarinataikureiden ohjelmiston uusin esitys ja se sopi hyvin Musiikkiluokkien Tuki ry:n toiveeseen välittää musiikin iloa kaikille.

Tässä showssa musiikilla on erityisen suuri osuus: Esiintyjä-muusikot Jussi Ollila ja Petri Tiainen luovat esityksen, jossa soitto ja laulut ovat olennainen osa syntyvää tarinaa.

Kaksikolle on mukanaan useita soittimia ja yleisökin pääsee laulamaan mukana ja auttamaan tarinan keksimisessä.

Opettaja Minna Välimäki seurasi esitystä 2C-luokkansa kanssa:

– Tarina vaihteli esityksestä toiseen, samoin laulut. Esitys toimi niin, että esiintyjät keksivät tarinaa sitä mukaa, kun tarina eteni. Aiheita olivat mm. ufot ja kirotut rummut, myös tulivuoren sisällä seikkailtiin.

– Esitys oli jännittävä ja opettavainen. Esitykset olivat niin mukaansatempaavia ja esiintyjät taitavia, että lapset usealta luokalta istuivat hievahtamatta, eikä opettajan juuri tarvinnut muistuttaa yleisöä käytöstavoista.

Lapsilta kysyttiin yhtä sanaa, jollain luokalla väriä ja jollain esinettä. Ehdotukset löytyivät tarinasta sen eri kohdissa.

Lavalla oli erilaisia soittimia, kuten koskettimet, rytmisoittimia ja rumpuja, esimerkiksi Cajon-rumpu.

Myös isoa jumppapalloa käytettiin soittimena. Tarinataikurit saivat hyödynnettyä erilaisia soittimia ja äänimaailmoja, musiikki loi tunnelmaa ja lastenkin oli helppoa osallistua lauluihin.

2C:n mielestä esitys oli jännittävä, muttei liian jännittävä ja suurin osa piti esityksestä joko tosi paljon tai paljon.

Laulut jäivät päähän soimaan oppilailla aika pitkäksi aikaa. Kokonaisuutena tämä oli oikein positiivinen elämys, jota on muisteltu jo monesti ja esitys vangitsi lapset hyvin mukaan.

Tiina Heiskanen

Riihimäen Musiikkiluokkien Tuki ry:n sihteeri

Juttu julkaistaan Aamupostissa Lukijan juttu -otsikon alla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut