Michael Monroe jamittelee Hyvinkäällä ystäviensä kanssa

Konsertti: Välispiikeissä vilahtelee väkeä Bruce Springsteenistä Miles Davisiin.

Korona on vaikuttanut Michael Monroen elämään samoin kuin monen muun muusikon elämään. Kevään ja kesän kaikki keikat peruuntuvat tai siirtyivät. Oman bändinsä kanssa hän palaa esiintymislavoille ensi kesänä. Nyt tehdään pienimuotoisia triokeikkoja kotimaassa hyvien ystävien kanssa. Bo Stranden

Mia Lagström

Rockmuusikko Michael Monroen koronavuosi on ollut keikkojen suhteen hiljaista aikaa.

– Meillä piti olla useita areenakeikkoja muun muassa Lontoossa yhdessä Guns N’ Rosesin kanssa, mutta ne kaikki peruuntuivat tai siirtyivät. Seuraavan kerran nousemme lavalle oman bändini kanssa toivon mukaan ensi kesänä.

Jotain kivaa piti kuitenkin tilalle keksiä.

Monroe innostui esiintymään kesällä muutamaan otteeseen hyvien ystäviensä Sam Yaffan ja Costello Hautamäen kanssa.

Akustiset keikat triona olivat sen verran antoisa kokemus, että hommaa päätettiin jatkaa.

– Costellolla on tällä hetkellä kiireitä Popedan kanssa, joten trion kolmanneksi tuli HIM:in kitaristi Linde Lindström. Esiinnyimme Linden kanssa jo kertaalleen Kempeleellä kuukausi sitten.

Musiikki antaa paljon, varsinkin tällaisena aikana.

Pienellä porukalla esiintyminen on Monroen mukaan kivaa vaihtelua. Soittotilanne on huomattavasti intiimimpi.

– Emme esitä ainoastaan minun kappaleitani, vaan jammaillemme myös keskenämme coverbiisejä. Soittamisen lomassa heitämme läppää ja kerromme tarinoita laulujen takaa. Näin yleisö pääsee mukaan backstagelle. Ja ainakin tähän mennessä jengi on digannut; eräänlainen hopeareunus koronapilvessä.

Musiikkidiggareille trion jutut ovat varmasti mieluisia. Niissä vilahtelee väkeä Bruce Springsteenistä ja Miles Davisista Dave Lindholmiin.

Monroen mukaan tarkoitus ei ole kuitenkaan korostaa, ketä kaikkia he ovat tavanneet, vaan tuoda esille niitä erikoisia ja hauskojakin tilanteita, joita on elämän varrella tapahtunut.

Michael Monroe on tehnyt mittavan uran. Vierineet vuodet eivät ole heikentäneet rakkautta musiikkiin.

Hänen mukaansa hänelle on ollut aina tärkeintä olla uskollinen omalle itselleen muusikkona.

– Haluan tehdä musiikkia omilla ehdoillani, rehellisesti ja täydestä sydämestäni. Jos musiikki menestyy kaupallisesti, se on toki plussaa, mutta ei pääasia.

Rock’n’roll on hänen mukaansa myös merkityksellistä.

– Rock’n’roll on hauskaa ja niin pitääkin olla, mutta se ei tarkoita sitä, että laitetaan aivot narikkaan. Rock’n’rollissa on kyse siitä, että laulujen sanoissa herätetään kysymyksiä ja tunteita ja kerrotaan totuuksia. En halua laulaa tyhjänpäiväisistä asioista. Se on julkisuudessakin paras asia: saada huomiota tärkeille asioille. Musiikki antaa paljon, varsinkin tällaisena aikana. Uskon musiikin voimaan.

Michael Monroe Hyvinkäällä

Loppukuusta hyväntekeväisyyssingle

Michael Monroe, Sam Yaffa ja Linde Lindström esiintyvät Hyvinkääsalissa lauantaina 21.11. klo 19. Hyvinkääsaliin myydään rajoitettu määrä lippuja ja paikalla noudatetaan turvavälejä. Paikkanumerot eivät ole käytössä. Liput www.lippu.fi.

Perjantaina 27.11. Monroe julkaisee uuden singlen ja videon ”Fight Back Blues”, jonka tuotto menee Pekka Hyysalon FightBack ry:lle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut