Hyvinkää Falcons hakee riveihinsä uusia pelaajia

Urheilu: Amerikkalaisen jalkapallon voi aloittaa monen ikäisenä.

Falconsit hankkivat jokin aika sitten bussin, jolla kisamatkat sujuvat. Suomea on kierretty pohjoista myöten, Hyvinkään Falconsin puheenjohtaja Vesa Jokinen kertoo. Arkistokuva / Mia Lagström

Mia Lagström

Ryminää ja rytinää – amerikkalaisen jalkapallon pelaajista tulee ensimmäisenä mieleen isokokoiset korstot.

Hyvinkään Falconsin puheenjohtajan Vesa Jokisen mukaan isosta koosta voi olla etua, mutta tänä päivänä taso peleissä on niin armoton, että laji vaatii ennen kaikkea hyvää fysiikkaa.

Kehossa pitää olla paitsi lihaksia ja kestävyyttä myös nopeutta ja ketteryyttä.

– Amerikkalainen jalkapallo on myös hyvin tekninen laji. Laji vaatii älliä ja pelisilmää. Odotamme omilta pelaajiltamme myös uhrautuvaisuutta. Jokainen pelaaja on tärkeä osa kokonaisuutta. Pitää olla sitoutunut tekemään kaikkensa joukkueen eteen.

Jokisen mukaan jossain vaiheessa valmennuskulttuuri muuttui niin, että kilpailullisuudesta tuli tärkein asia.

– Viime vuonna teimme täyskäännöksen ja palasimme juurillemme. Emme tavoittele voittoa, vaan hyvää yhteishenkeä, Falcons-henkeä. Taidollisesti ei suuria eroja tänä päivänä eri joukkueiden välillä ole. Se kumpi joukkue kilpailun voittaa, ratkaistaan henkisellä puolella.

Alkuun pääseminen on helppoa.

Amerikkalainen jalkapallo alkaa kiinnostaa yleensä 11–15-vuotiaana, mutta muulloinkin voi lajin aloittaa. Jokisen mukaan Falconsin treeneihin on tultu jopa kuusikymppisenä.

– Amerikkalainen fudis on siitä jännä laji, että alkuun pääseminen on helppoa. Mitä pidempään sitä pelaa, sitä haastavammaksi se kuitenkin muuttuu. Siinä riittää opittavaa.

11–13-vuotiaat treenaavat sekajoukkueissa, 15–17-vuotiaille pojille ja tytöille sekä miehille ja naisille on omat joukkueensa.

Falcons pyrkii saamaan ensi kesälle U20-joukkueen SM-sarjaa pelaamaan.

– Uskon, että se toteutuu. Meillä on junnuissa tällä hetkellä useita maajoukkuepelaajia. Miehet pelasivat viime vuonna kakkosdivarissa ja siellä jatketaan ensi kesänäkin.

Falconsin tavoitteena on saada kasaan myös naisten joukkue kakkosdivariin. Naisjoukkueiden kanssa haasteena on pelaajien vähyys.

– Olemme tehneet yhteistyötä muiden seurojen kanssa. Viime vuonna muodostimme naisista yhteisjoukkueen Hämeenlinnan Tigersin kanssa.

Lajiin pääsee mukaan tulemalla harjoituksiin.

– Talvikausi on hyvä aika aloittaa. Talvitreeneissä treenaamme syyskaudella fysiikkaa ja kevättä kohden pelikuvioita. Varsinainen pelikausi käynnistyy kesällä.

Talvikausi käynnistyi

Treenejä Hyvinkäällä ja Riihimäellä

Hyvinkään Falcons aloitti talvitreenikauden. Kaikki ikäluokat treenaavat tiistaisin Paavolan koulun liikuntasalissa klo 19.30–21 ja torstaina Hämeenkadun koulun liikuntasalissa klo 20–21.30. Pukeudu sisäliikuntavarusteisiin ja sisäliikuntatossuihin.

U11-, U13- ja U15-ikäiset treenaavat myös Riihimäen Valio Areenalla lauantaisin klo 18–19.30 ja miehet, naiset ja U17-pelaajat Riihimäen Valio Areenalla sunnuntaisin klo 19.30–21. Pukeudu ulkolämpötilan mukaisiin liikuntavarusteisiin ja keinonurmelle sopiviin kenkiin.

Lisää tietoa www.falcons.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut