Kirpputoreille tuodaan tavaraa samaan tahtiin kuin ennenkin – siivousta on tehostettu ja käsidesiä tarjolla

Asiakkaita riittää korona-aikanakin.

Kirpputorit ovat suosittuja. – Tuusulan Femmatorilla on tällä hetkellä jopa jonoa. Myyntipöytää voi joutua odottamaan useamman viikon. Meilläkin täällä Riihimäellä on täyttä, mutta tällä hetkellä pöydän saa suhteellisen nopeasti, Annukka Kotamäki kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäen Femmatorilla oli perjantaina vilkasta. Myymälävastaava Annukka Kotamäen mukaan koronalla ei ole juuri vaikutusta kävijämääriin – tai jos on niin positiiviseen suuntaan.

– Kun hallitus ilmoitti keväällä koronarajoituksista, herätti se alkuun paljon huolta. Meilläkin kaikki työntekijät lomautettiin, ja Femmatorit niin Riihimäellä kuin Tuusulassa laitettiin kiinni. Toukokuun loppupuolella avasimme uudestaan, ja sen jälkeen on jatkettu normaalisti.

Kotamäen mukaan toiminta lähti kaikin puolin heti hienosti käyntiin, mikä on hieno asia.

– Toki seuraamme koko ajan tilannetta ja huolehdimme, että kaikkia mahdollisia turvaohjeita noudatetaan.

Siivousta on tehostettu, paikalle on tuotu ilmanpuhdistimet ja tarjolla on käsidesiä.

Riihimäen Femmatorilla laitettiin lattioihin myös kulkusuuntatarrat, jotka osoittavat kävelysuunnan. Näin siksi, etteivät ihmiset pakkautuisi liiaksi kapeille käytäville.

Korona näkyy myös myyntiartikkeleissa, sillä Femmatorilta voi ostaa kasvomaskeja sekä kertakäyttöisiä että itse tehtyjä.

– Meillä on asiakkaina paljon käsityöihmisiä, jotka tekevät erilaisia tuotteita myyntiin. Nyt yksi tällainen tuote on itse tehdyt maskit.

Myyntiartikkeleiden suosioon korona ei Kotamäen mukaan vaikuta. Kirpparilta ostetaan sitä mitä aina ennenkin.

– Suosituimpia tuotteita ovat lastenvaatteet, käyttötavara ja musiikki.

Kotamäen mukaan ihmisiä on tällä hetkellä paljon lomautettuina, joten heillä on tarvetta ostaa vaatteita ja käyttötavaraa edullisin hinnoin.

Toisaalta kirpputorit mahdollistavat tavaran realisoinnin rahaksi.

– Kirpputorit syntyivät lamasta.

Hyvinkään Tingi & Tongi -kirpputorilla korona näkyy lähinnä ihmisten suojautumisena. Huolehditaan hygieniasta, käytetään käsidesiä ja maskeja ja noudatetaan turvavälejä.

Myyntiin ei koronalla ole ollut yrittäjä Lari Takalan mukaan vaikutusta. Tavaraa tullaan myymään ja ostamaan samaan tapaan kuin ennen.

Kun monet aktiviteetit on lakkautettu tai siirretty, on ihmisillä enemmän aikaa, mikä näkyy siinä, että ihmiset siivoavat kaappeja ja varastoja.

– Kierrättäminen on ollut kasvussa jo useamman vuoden, mutta viime aikoina se on nostanut erityisesti päätään. Nyt kun ihmisillä on enemmän aikaa, huomaavat he, että heillä on paljon turhaa tavaraa. Se halutaan laittaa kiertoon, mikä on hyvä asia. Suurin menekki on nyt ihan peruskäyttötavaralla. Toki kirpputoreilla käy aina myös keräilijöitä, mutta tällä hetkellä normaalin tavaran menekki kasvaa koko ajan.

Kirpputorille

Anna tavaralle uusi elämä

Kierrätys on ympäristöteko.

Tavarat kestävät yleensä kauemmin kuin haluamme niitä käyttää. Itselle tarpeettomaksi jäänyt kannattaakin viedä kirpputorille myyntiin. Näin tavara saa uuden elämän ja tuo iloa uudelle omistajalleen.

Myytävien tuotteiden tulisi olla kuitenkin ehjiä ja siistissä kunnossa.

Kaupaksi meneviä tuotteita ovat erityisesti lastenvaatteet, urheiluvarusteet sekä käyttötavara: astiat, äänilevyt, DVD:t.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut