Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hyvinkää tarjoaa jälleen peltoalueitaan vuokralle viideksi vuodeksi – hakuaika päättyy marraskuun lopussa

Kuvituskuva. Arkisto / Maijaliisa Valkonen
Toni Forssell

Toni Forssell

Hyvinkään kaupunki tarjoaa peltoalueita vuokrattavaksi viljelijöille, jotka ovat sitoutuneet ympäristötukeen ja luonnonhaittakorvaukseen.

Kaupunki kertoi asiasta tiistaina omilla verkkosivuillaan.

Vuokra-aika on määritelty viiden vuoden mittaiseksi. Se alkaa 1.1.2021 ja päättyy 31.12.2025. Kaupungin mukaan vuokralle tarjottavia peltoalueita on yhteensä 16 kappaletta ja niiden yhteispinta-ala on noin 115 hehtaaria.

– Kyse on kaupungin mailla olevista peltoalueista, joiden edellinen viisivuotinen vuokrakausi tulee päätökseen vuodenvaiheessa. Tarkoituksena on nyt löytää niille jälleen viljelijöitä, Tiina Kettunen Hyvinkään kaupungilta kertoo Aamupostille.

Vuokrattavia peltolohkoja on viljeltävä täydentävien ehtojen sekä luonnonhaitta- ja ympäristökorvauksen mukaisin ehdoin.

Kettusen mukaan niitä saavat hakea myös edelliskauden vuokralaiset.

Tarjoukset tulisi tehdä numeroitujen peltoalueiden mukaisesti pellon vuokratarjouslomakkeella.

Lomakkeet pyydetään toimittamaan suljetussa kirjekuoressa viimeistään 30. marraskuuta kello 14, osoitteeseen Hyvinkään kaupunki, Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää. Kuoreen tulee laittaa merkintä ”Pellon vuokratarjous”.

Lomakkeen voi toimittaa myös sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@hyvinkaa.fi.

– Lomakkeet käsitellään heti hakuajan umpeuduttua ja valintapäätökset tehdään joulukuun aikana, Kettunen sanoo.

Kaupunki pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset sekä pyytää niihin tarkennuksia. Jos tarjousten jättämisestä tai peltoalueista herää kysymyksiä, voi asiassa kääntyä Kettusen puoleen, p. 040 155 4241 tai email: tiina.kettunen@hyvinkaa.fi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut