Sinatra ja Sirkesalo soivat Hyvinkäällä ja Riihimäellä, kun aliupseerikurssilaiset konsertoivat

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan aliupseerikurssilaiset esiintyvät 14.11. Hyvinkääsalissa, 18.11 Riihimäen Keskuskirkossa ja 2.12. Hyvinkään kirkossa. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

Mia Lagström

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta saapuu Hyvinkäälle aliupseerikurssin 20 hengen puhallinryhmän, bändilinjan komppiryhmän ja kuuden laulajan kera. Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarin musiikkikapteeni Ville Paakkunaisen mukaan kokoonpano on pienempi kuin edellisellä vierailulla, mutta silti komea.

– Nyt mukana on väkeä aliupseerikurssin kapellimestarilinjalta, bändisoittimien, puhallinten ja lyömäsoittimien äänenjohtajalinjoilta sekä viestinnän ja tapahtumatuotannon linjoilta.

Sotilasmusiikkialan aliupseerikurssia on järjestetty soittokunnassa nykymuodossaan viiden viime vuoden ajan. Kurssin musiikillinen osuus kestää noin kymmenen viikkoa, ja sen aikana on useita konsertteja, joihin osallistuu eri linjojen väkeä. Jokainen konsertti on omalla tavallaan opetus- ja koulutustilaisuus, jossa pääsee harjoittelemaan opittuja asioita.

– Hyvinkäällä meillä on mukana viisi kapellimestaria, jotka johtavat orkesteria vuoronperään. Äänenjohtajat vastaavat omasta soitinryhmästään, esimerkiksi eri puhaltimille on omat äänenjohtajansa. Konsertissa äänenjohtajien rooli ei soittamisen lisäksi juuri näy, mutta he vastaavat harjoituksissa oman soitinryhmästänsä toiminnasta.

Tänä vuonna korona on vaikuttanut esiintymisien määrään sekä yhteistyöhön muiden toimijoiden, kuten eri konservatorioiden, kanssa. Ne konsertit, jotka toteutetaan, toteutetaan rajoitetuin yleisömäärin. Konserteissa on yleisölle maskisuositus.

Paakkunainen lupaa monipuolista konserttia, jossa on kaksi jaksoa ilman väliaikaa. Ensimmäisellä jaksolla kuullaan viihteellisempää puhallinorkesterimusiikkia, joukossa on muun muassa Sinatraa. Toisella jaksolla mukaan astuu bändikokoonpano ja kuusi solistia. Ohjelmistossa on muun muassa Aki Sirkesalon ja Ultra Bran kappaleita.

Musiikin avulla pystyy rentoutumaan ja keskittymään.

Ville Paakkunainen

Varusmiehet ovat Paakkunaisen mukaan aina syttyneet esiintymään.

– Esitykset innostavat aina. Tänä vuonna se korostuu, kun korona on vähentänyt konserttien määrää.

Musiikki on Paakkunaisen mukaan tärkeää, sillä se herättää tunteita.

– Musiikin avulla pystyy rentoutumaan ja keskittymään. Musiikki antaa paljon.

Hyvinkääsali

Kevyellä käyntiin

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Kevyellä käyntiin -konsertti Hyvinkääsalissa lauantaina 14.11. klo 19. Konsertissa esiintyy aliupseerikurssin puhallin- ja lyömäsoittajista koottu orkesteri sekä bändilinjan komppiryhmä. Mukana on myös kuusi solistia. Liput 15/10 euroa.

Varusmiessoittokunnan aliupseerikurssilaisen kanssa on tulossa tänä vuonna muitakin konsertteja, kuten Joulupop-konsertit, Isänmaalle-konsertit, Jouluksi kotiin -konsertti, joka kuullaan myös Hyvinkään kirkossa 2.12. klo 19 sekä Kauneimmat Virret Riihimäen Keskuskirkossa ke 18.11. klo 19. Kauneimmat virret -konserttiin on vapaa pääsy.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut