Laura Voutilaisen pitkä keikkatauko on kohta ohi – "Hirvittävä polte päästä yleisön eteen"

Esiintyminen on tärkeä osa Laura Voutilaisen identiteettiä.

Tärkeintä kappaleita tehdessä on Laura Voutilaisen mukaan kokonaisuus. – Jotta kappaleeseen pääsee sisään, on siinä oltava tietyt elementit, jotka puhuttelevat. Teen musiikkia yleensä sisältö edellä. Mihin asuun viesti sitten puetaan – onko kyseessä tarina vai maalaileva symboliikka – onkin haastavaa. Janita Autio

Mia Lagström

Laura Voutilaisen mukaan koronavuosi saisi olla jo taakse jäänyttä aikaa.

– Ikinä en ole ollut näin kauan poissa keikoilta, joten on hirvittävä polte päästä yleisön eteen. Esiintyminen on elämäntyyli ja olennainen osa identiteettiäni.

Kesällä Voutilainen on viettänyt aikaa biisintekoleirillä ja käynyt studiossa. Suunnitelmissa oli julkaista tänä syksynä uusi albumi, mutta se siirtyy vuodella eteenpäin.

– Vuoden päästä nyt tehdyt kappaleet voivat olla jo vanhoja. Toisaalta esille voi nousta myös sellaisia, jotka kestävät aikaa. Siinä mielessä asiassa voi olla hyväkin.

Hyvää mieltä keikkatauon keskellä on tuonut se, että on ollut aikaa harrastaa. Voutilainen kertoo ottaneensa ilon irti tanssitunneista.

– Olen käynyt dancehall-tunneilla, jossa yhdistellään eri tansseja. Se on todella suosittua tällä hetkellä.

Esiintyminen on elämäntyyli ja olennainen osa identiteettiäni.

Tanssi kehittää koordinaatiota ja voi antaa vaikutteita konserttien suunnitteluunkin. Suuret ja näyttävät spektaakkelit ovat Voutilaisen mieleen.

– Tykkään rakentaa isoja esityksiä, joissa on käsikirjoitettu idea, showelementtejä, iso bändi, tanssijoita ja taustalaulajat, mutta toisaalta tykkään tehdä myös pieniä intiimejä keikkoja ja kaikkea siltä väliltä.

Tulevalla Hyvinkään keikalla mukana on nelihenkinen bändi ja valotekniikkaa. Ohjelmistossa on paljon uusia kappaleita, mutta myös yllätyksiä menneisyydestä.

– Konserttisalikeikalla voi esittää myös balladeja. Olemme tehneet joistain vanhoista kappaleista uusia sovituksia, kun on uusi bändi. Maistiaisia niistä löytyy YouTubesta, jonne laitoimme videota harjoituksista.

Konserttiohjelmaa on Voutilaisen mukaan mieluisa rakentaa. Samalla visiot lähtevät liikkeelle.

– Mietin aika paljon myös konsertin visuaalista puolta. Ennen konserttia tehdään paljon työtä. Kaikki on loppuun asti mietitty.

Voutilaiselta ilmestyi uusi single ja video syyskuun alussa. Kesäkuun 4. on hänen mukaansa vähän erityyppinen kappale kuin edelliset.

– Kyseessä on tunnepitoinen ja voimakas kappale, joka tuo esille aika vähän esitetyn ajatuksen siitä, että päästää tietoisesti eroon menneestä. Ellei sitä tee, se on jotain pois. Katkeruuteen vellomaan jääminen ei tee hyvää. Siinä mielessä se on positiivinen kappale. Se toimii hyvin myös livenä, joten olen siitä aika innoissani.

Hyvinkääsali

Laura Voutilainen

Laura Voutilainen esiintyy Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1, Hyvinkää) lauantaina 28.11. klo 19.

Voutilaisen vuonna 1994 julkaistu esikoisalbumi oli vuoden ostetuin äänite. Sittemmin Voutilainen on julkaissut 13 albumia. Hänet on palkittu kahdesti Vuoden Naissolistina Emma Gaalassa. Lisäksi hänet on palkittu Vuoden Naisartistina Iskelmä Gaalassa ja Iskelmä-Finlandialla.

Voutilaisen viimeisin albumi ”Miks ei” ilmestyi 2017 ja uusin single ja video Kesäkuun 4. syyskuun alussa 2020.

Konsertissa on numeroimaton katsomo turvaväleillä. Ei väliaikaa, kesto noin 75 minuuttia.

Liput lippu.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut