Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

HS: Helsingissä liikkuu joukkoina yli sata mahdollisesti vaarallista nuorta, väkivallalle uusi ja "yllättävän korostunut" syy

Helsingissä kokoontuu nyt 100–150 nuorta, joiden käytös on vaarallisen väkivaltaista. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.inen

HS mainitsee näiden nuorten suosimiksi paikoiksi esimerkiksi Helsingin päärautatieaseman ja asematunnelin sekä Oodi-kirjaston ja Kampin muodostaman kolmion sekä Itäkeskuksen.

Vallilan puukotus: Toinenkin 16-vuotias taposta epäilty poika vangittiin

Vallilan 16-vuotias puukotuksesta epäilty poika vangittiin

Nuoret eivät ole yksi yhtenäinen joukko, vaan liikkuvat vaihtelevissa kokoonpanoissa. He kohdistavat raakaakin väkivaltaa erityisesti omanikäisiinsä nuoriin.

Helsingin poliisi oikoo rajuja väitteitä pelkoa herättävistä katujengeistä – "Mukana saattaa olla tavallisia nuoria"

– Kadulla ei esimerkiksi ydinkeskustassa tai Itäkeskuksessa tällä hetkellä ole kaikille nuorille turvallista myöhään illalla”, sanoo Aseman lapset -järjestössä jalkautuvaa nuorisotyötä tekevä Eliisa Ahlstedt HS:lle.

Suurella osalla näistä nuorista on juuret Lähi-Idässä ja osa ryhmistä on somalialaistaustaisia. Mukana on myös kantasuomalaisia nuoria.

Nuorisopoliisi Marko "Fobba" Forss nuorten tekemistä vakavista rikoksista: "Erittäin harvinaisia" – Silti Suomessa vangitaan vuosittain noin 40 alaikäistä

Ilmiöön liittyvät HS:n mukaan muun muassa Alppilassa lokakuun puolivälissä joukolla tehty ryöstö, jossa yksi nuori sai puukosta, sekä lokakuun lopussa Vallilassa tapahtunut epäilty tappo.

Poliisin mukaan väkivallalle ei välttämättä ole "sen kummempaa syytä". Tilanteisiin liittyy kuitenkin usein ryöstö, jonka tavoitteena on saada esimerkiksi merkkitakki tai -vyö. Tämä on jalkautuvaa työtä tekevien ammattilaisten mukaan uusi ilmiö ja myös yllättävän korostunutta, HS kertoo.

16-vuotiasta epäillään Vallilan Alepa-taposta – MTV: Epäillään myös 3.10. tapahtuneesta tapon yrityksestä

Alepan edessä puukotettu mies kuoli Vallilassa – poliisi epäilee taposta 14- ja 16-vuotiaita poikia

HS:n haastattelemien ammattilaisten mukaan taustalla on tekijöiden tunne siitä, että hänellä ei ole yhteiskunnan hyväksymiä keinoja hankkia tuhat euroa maksavaa vaatekertaa.

Poliisipuukotuksesta epäilty 15-vuotias tyttö on edelleen vangittu – Tätä tuomiosta voi alaikäiselle seurata

Poliisin puukotuksesta epäiltyä 15-vuotiasta vaaditaan vangittavaksi

"Me saamme syyt niskoillemme, kun nuoriso riehuu" – Poliisi käy usein häätämässä Tainan ja Joonaksen lähiön levottomaksi koetulta torilta

Kaksi teini-ikäistä ryösti espoolaiskoululaisen väkivallalla uhaten – Hovioikeuskaan ei uskonut ryöstäjien selitystä, mutta katsoi, että poliisi teki kuulusteluissa virheen