Korona on karkottanut kävijöitä uimahalleista – Maskia suositetaan käytettäväksi kotoa tultaessa ja kotiin lähdettäessä

Tuula Pappinen ja Matti Ikonen ovat mielissään siitä, että Hyvinkään Sveitsin uimahalli on auki vaikka hiljaiselta vaikuttaakin. Ari Peltonen
Petri Lyy

Petri Lyy

Koronaturvallisuus Hyvinkään Sveitsin uimahallissa on pysynyt hyvänä lukuun ottamatta sunnuntaina tapahtunutta mahdollista altistumista.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä kertoi keskiviikkona koronaan sairastuneesta henkilöstä, joka oli käynyt Sveitsissä.

– Viime sunnuntaina oli Keusotelta saadun tiedon mukaan ollut tämmöinen tilanne. Sairastunut ei tiennyt tartunnasta hallissa käydessään, kertoo Hyvinkään liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Käynti tapahtui Keusoten tiedotteen mukaan kello 16–18.

– Tuon kellonajan jälkeen ei kuulemma enää ole ollut välitöntä tartuntariskiä.

Sveitsissä kuten myös Riihimäen uimahallissa on voimassa kasvomaskin käyttösuositus:

– Kun tullaan uimalaan ja lähdetään uimalasta, pukuhuoneeseen asti pidetään maski kasvoilla ja pukuhuoneesta lähtiessä laitetaan taas maski kasvoille, sanoo Riihimäen liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Kati Hämäläinen-Myllymäki.

Hän arvioi, että noin kolmasosa uimahallin kävijöistä käyttää maskia. Suositus koskee yli 15-vuotiaita.

– Aika paljon on maskittomia ihmisiä, toteaa Vakkila Sveitsistä.

– Olen tosi tyytyväinen, että ainakaan toistaiseksi kukaan meidän työntekijöistä ei ole sairastunut vaikka he ovat koko ajan tekemisissä asiakkaiden kanssa.

Kävijämäärät uimahalleissa ovat koronan myötä tipahtaneet.

Vakkilan mukaan Sveitsissä käy päivittäin 500 henkeä, ja kun määrä jakautuu koko päivälle, se ei näytä paljolta.

– Kävijöitä on noin puolet normaalista, hän kertoo.

Riihimäellä uimareita on Hämäläinen-Myllymäen arvion mukaan ollut 30 prosenttia vähemmän kuin normaalivuotena.

– Ihmiset itse rajoittavat liikkumistaan, hän toteaa.

– Vesijumpparyhmiä ja muita ryhmiä on pienennetty, mutta monet jättävät muutenkin tulematta. Riskiryhmäläisille suunnatulla kello 6–8:n jaksolla on yleensä paljon vesijuoksijoita, mutta nyt siellä on väljää.

Väljyys ei Hämäläinen-Myllymäen mukaan kuitenkaan näy päivällä, koska koululaisuinnit ja uimakoulut pyörivät normaalisti.

Sakari Hildén verryttelee Riihimäen uimahallin rappusissa uintireissun päätteeksi. Hän on pahoillaan saunojen sulkemisesta. Ari Peltonen

Saunat on Riihimäen uimahallissa suljettu Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin "koronanyrkin" suosituksen ja kaupungin oman linjauksen perusteella. Sveitsin saunat ovat käytössä.

Hiljainen hetki antaisi mahdollisuuden vaikkapa saunaremontille. Sellaiselle ei Hämäläinen-Myllymäen mukaan kuitenkaan ole nyt tarvetta, sillä saunat laitettiin kuntoon jo keväällä kun uimahalli oli koronan takia suljettuna.

– Lasten kahluualtaan korjaus on kesken. Sieltä oli aiemmin syksyllä irronnut muutamia laattoja ja nyt allas on suojateltan alla. Työ valmistuu viimeistään vuoden loppuun mennessä, Hämäläinen-Myllymäki mainitsee.

Sveitsin uimahallissa kohta vuosi sitten alkanut työmaa jatkuu. Menossa on nyt remontin kakkosvaihe eli hallin laajennus, jonka jälkeen vuorossa on kolmosvaihe eli vanhan hallin peruskorjaus.

Remontin ykkösvaiheessa korjattiin saunoja ja pesutiloja, jolloin hallin vanha osa oli hetkellisesti suljettuna.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut