Huippubändien kiertuemanagerina toiminut Janne Tamminen arvostaa perheen yhteistä aikaa: "Haluan, että elämässä on muutakin kuin työ"

Perhe: Janne Tammisen perhe hioutuu yhteen mökkireissuilla.

Janne Tamminen toivoo isänä välittävänänsä lapsilleen suvaitsevaisuuden erilaisuutta kohtaan. – Se että joku toinen on erilainen, ei tee tästä huonompaa. Kaikille on annettava mahdollisuus, eikä ketään saa tuomita. Maailmassa on ihan liikaa eriarvoisuutta. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäkeläisellä Janne Tammisella ei ole suuren suuria lahjatoiveita isänpäiväksi.

– Kun lapset olivat pieniä, piti teeskennellä nukkuvaa, että lapset pääsivät yllättämään askartelemillaan lahjoilla. Olivathan ne kivoja. Koen kuitenkin tärkeämpänä yhteisen ajan. Olen joutunut olemaan työni puolesta niin paljon pois kotoa, että yhteisestä ajasta on tullut arvokasta.

Tammisen mukaan yhden spesiaalin päivän sijaan tärkeämpää on nauttia kaikista pienistä yhteisistä hetkistä, joita arkeen mahtuu.

– Korona-aikana olemme alkaneet panostaa yhteisiin ruokahetkiin. Se on mahdollista, kun ei tarvitse olla koko ajan menossa eri harrastusten kanssa.

Tammisen perheessä on kolme lasta: 11- ja 13-vuotiaat tytöt ja 16-vuotias poika. Esikoisen syntyessä Tamminen oli 29-vuotias.

– Koin silloin olevani tarpeeksi kypsä isäksi. Näin jälkikäteen ajateltuna en ehkä ollut.

Koin silloin olevani tarpeeksi kypsä isäksi. Näin jälkikäteen ajateltuna en ehkä ollut.

Isäksi tuleminen oli hämmentävä kokemus. Ihmeen vähän sitä kuitenkin pelotti, vaikka oli ihan raakile.

– Kai sitä koki, että muutkin ovat tästä selvinneet, miksi en siis minä.

Tamminen muistelee, kuinka luonnolliselta tuntui pitää omaa lasta ensimmäisen kerran sylissä.

– Olin pitänyt aiemmin sylissä kavereiden lapsia, ja se tuntui jotenkin vaikealta. Tuntui, ettei osannut. Oman lapsen kodalla tilanne oli ihan toinen. Vaikka lapsen mukana ei tullut mitään opasta, sitä jotenkin luontaisesti osasi.

Suurin toive isänä on ollut hänen mukaansa tarjota lapsille turvallinen lapsuus. On tärkeää, että lapsilla on aina joku läsnä ja saatavilla. Tamminen on ollut itse paljon poissa, mutta silloin paikalla ovat olleet vaimo ja isovanhemmat.

Vuosia muun muassa HIM:in, Haloo Helsingin, Lauri Tähkän, Evelinan ja Michael Monroen kiertuemanagerina työskennellyt Tamminen on joutunut viettämään työnsä puolesta lukuisia päiviä reissussa.

– Kiertueet vähillä unilla ovat varsin kuluttavia. Kun pääset viimein kotiin, olet niin väsynyt, että ajatus on muualla, vaikka pitäisi olla heti perheen arjessa mukana. Väsyneensä sitä kaipaisi vain omaa rauhaa. Samalla sitä kokee, ettei se ole lasten ja perheen kannalta oikein. Näiden asioiden kanssa on tullut kipuiltua paljon.

Pari vuotta sitten Tamminen aloitti hämeenlinnalaisen Suisto-klubin ohjelmavastaavana. Pesti on ollut mieluisa.

– Päätän, ketä artisteja klubilla esiintyy. Aika fiilispohjalta valinnat tulee tehtyä. Logistiikan oppimiseen meni tosin jonkin verran aikaa. Se että joku on Helsingissä iso artisti, ei tarkoita sitä, että hän olisi suosittu Hämeenlinnassa.

Viime keväänä Tamminen palkattiin myös Nelonen Media Liven kesäfestareiden ohjelmavastaavaksi. Työt alkoivat syksyllä.

– Vastaan seitsemän kesäfestarin esiintyjistä, mikä on aika kuormittavaa. Aionkin lopettaa työni Suisto-klubilla. Haluan, että elämässäni on muutakin kuin vain työ.

Työviikot ovat hajanaisia, eikä samanlaista päivää ole. Tällä hetkellä työtä tehdään enimmäkseen kotoa käsin.

– Puhelin ja Teams ovat tulleet tutuiksi. Jonkin verran käyn palavereissa Helsingissä ja Tampereella.

Tämä kevät ja kesä ovatkin olleet Tammisen elämässä varsin poikkeuksellisia.

– Elokuussa kiersin Lauri Tähkän kanssa neljällä festarikeikalla. Niitä piti olla enemmän, mutta korona vei osan. Ehdinkin olemaan kesällä poikkeuksellisen paljon kotona ja mökillä. Perhe kiittää.

Kesämökki Sauvossa Turun lähellä onkin Tammisen mukaan hänelle ja perheelle tärkeä paikka.

– Koen, että mökkireissut tiivistävät meidän yhteisöämme. Muutoinkin kaikki yhteiset reissut yhdistävät ja ovat tärkeitä.

Uudet haasteet edessä

Punkbändistä tapahtumatuottajaksi

Riihimäkeläinen Janne Tamminen tuli tunnetuksi punkgenressä varsin suositun ja ulkomailla paljon keikkailleen Endstandin laulajana ja kiertuemanagerina 1996–2008.

Hän oli mukana perustamassa Combat Rock Industry -levy-yhtiötä 2000.

Kiertuemanageroinnin ohessa Tamminen on työskennellyt neljä vuotta Warner Music Livessä, jossa hän tuotti Cheekin stadionkonsertteja ja manageroi muun muassa Elli Haloon kiertuetta.

Nykyisin Tamminen työskentelee Suisto-klubin promoottorina ja Nelonen Media Liven kesäfestarien ohjelmavastaavana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut