Sunnuntaiklubilla pääsee tutustumaan maksutta curlingin saloihin: "Laji sopii monelle"

Harrastus: Curlingissa yhdistyy tarkkuus, strateginen ajattelu, sosiaalisuus ja vastustajan kunnioittaminen.

Curling on strateginen peli, joka vaatii molempien aivopuoliskoiden käyttöä. Toisaalta curling on myös fyysinen laji. – Viime vuosina curling on mennyt urheilullisempaan suuntaan. Harjanvarressa pitää olla hyvässä kunnossa, Katja Kiiskinen ja Emmi Lindroos Hyvinkään Curlingista kertovat. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkään Curling ry:n Sunnuntaiklubilla pääsee tutustumaan maksutta curlingin saloihin. Riittää, että pukee päälleen lämpimät ja jäällä liikkumiseen sopivat vaatteet ja ilmaantuu paikalle.

– Curling on matalan kynnyksen laji, joka sopii monelle, Emmi Lindroos ja Katja Kiiskinen Hyvinkään Curling ry:stä kertovat.

Hyvinkään Curlingissa on mukana sekä perhejoukkueita että kaverijoukkueita. Ikähaitari on laaja. Nuorimmat ovat kymmenen ja vanhimmat lähemmäs kahdeksankymppisiä.

Moni pelaa omaksi ilokseen, vaikka kilpailutoimintakin on mahdollista. Laji on siitä erikoinen, että siinä voi menestyä, vaikka jäälle tulisi vasta aikuisena.

– Jos on urheilullinen, innostunut, treenaa ahkerasti ja hakee oppia huipulta, voi päästä vaikka kansainvälisiin kisoihin. Toissa vuonna eräs alkeiskurssin kautta lajiin pariin tullut napattiin heti mukaan sarjajoukkueeseen. Seuraavana vuonna hän oli mukana SM-kisoissa, ja tällä hetkellä hän treenaa maajoukkueen kanssa, Lindroos kertoo.

Curling ei ole vaikea peli oppia. Jos treenin ensimmäisellä puoliskolla opettelee heitot, voi seuraavalla puoliskolla jo pelata. Hyväksi pelaajaksi tuleminen vie sen sijaan aikaa.

Mitä enemmän oppii, sitä enemmän opittavaa riittää.

– Tämä näyttää vaivattomalta, mutta mitä enemmän oppii, sitä enemmän opittavaa riittää. Curling on tarkkuus- ja herkkyyslaji, jossa kokemus tuo varmuutta. Parhaimmat pelit pelaa vasta monien vuosien pelaamisen jälkeen, kun oppii hallitsemaan adrenaliinia ja jännitystä, Kiiskinen sanoo.

Hyvinkää on yksi aktiivisimmista curlingpaikoista Turun, Joensuun ja Ahvenanmaan lisäksi. Jäsenmäärältään Hyvinkään Curling on Suomen suurin curlingseura.

Hyvinkäältä löytyykin paljon hyviä pelaajia. Lindroos on hallitseva suomenmestari. Hän on pelannut kymmenen vuotta. Suomenmestaruuksia löytyy myös Kiiskiseltä, joka aloitti curlingin vuonna 2000 ja lopetti muutama vuosi sitten. Kiiskistä lajissa kiehtoo lajin strategisuus.

– Curling on shakkia jäällä liikunnan haasteilla varustettuna.

– Kyseessä on samaan aikaan strateginen peli ja urheilullinen peli, jossa saa harjan varressa maksimisykkeet niin halutessaan. Lajissa ollaan myös kohteliaita ja kunnioitetaan vastustajaa, Lindroos lisää.

Monia viehättää myös lajin sosiaalisuus. Lindroos ja Kiiskinen kertovat saaneensa harrastuksen myötä paljon uusia kavereita ympäri maailman.

– Curling yhdistää ihmisiä. Sosiaalisuus ja yhteisöllisyys on tärkeää. Olemme järjestäneet seuramme jäsenille muutakin yhteistä kivaa tekemistä, kuten käyneet keilaamassa, Kiiskinen sanoo.

Curlingia pelaamaan

Sunnuntaiklubi ja Junnuklubi

Sunnuntaiklubi Hyvinkään curlinghallilla (Vaiveronkatu 70) joka sunnuntai kello 12–14. Paikalla on curlingharrastajia neuvomassa lajin saloihin. Sunnuntaiklubi on maksuton ja avoinna kaikille lajista kiinnostuneille. Pukeudu lämpimiin (hallissa on kylmempi kuin ulkona) ja joustaviin vaatteisiin ja puhtaisiin urheilukenkiin.

Hyvinkään curlinghallilla järjestetään myös Junnuklubia kaikille nuorille curlingista kiinnostuneille lauantaisin klo 12.15–13.45.

Hyvinkään Curling järjestää myös alkeis- ja jatkokursseja sekä kursseja tilauksesta isommille ryhmille. Lisää tietoa Facebookissa/Hyvinkään Curling ry.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut