Kanta-Hämeen epidemiaryhmältä suositus: – Harrastuksissa vältettävä nyt kontakteja

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittaa aikuisille harrastusten rajoittamista tai ainakin turvaohjeiden noudattamista. Katja Juurikko

Aikuisten ryhmäharrastuksiin suositellaan Kanta-Hämeessä uusia rajoituksia.

Maakunnallinen pandemiaryhmä eli koronanyrkki linjasi maanantaina, että harrastusryhmässä saa olla enintään 20 henkilöä. Jos ryhmää ei saada niin pieneksi eikä turvavälien pitäminen ole mahdollista, koronanyrkki suosittaa harrastuksen laittamista tauolle.

Harrastustoiminta on suosituksen mukaan järjestettävä siten, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Ellei yksin harrastaminen on mahdollista, ryhmä on rajattava mahdollisimman pieneksi.

Harrastusryhmä on pidettävä samana vähintään kaksi viikkoa tai koko koronan kiihtymisvaiheen.

Pienimmästäkin oireesta pitää suosituksen mukaan jäädä kotiin. Harrastuspaikalle tultaessa ja sieltä lähtiessä on muistettava maskien käyttö, turvavälit ja käsihygienia.

Mikäli samalla henkilöllä on useita ryhmäharrastuksia, koronanyrkki suosittaa valitsemaan niistä tärkeimmän ja pitämään taukoa muista harrastuksista kiihtymisvaiheen ajan.

Tällä koronanyrkki arvioi voitavan rajata yksittäisen kokoontumisen lisäksi myös ryhmien välillä tapahtuvien altistusten laajuutta.

Mahdollisten tartuntojen jäljittämiseksi ryhmäharrastuksen järjestäjä tai tilojen ylläpitäjä tallentaa päivittäin tiedot osallistujista ja tilojen käyttäjistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut