Ajanvaraus influenssarokotukseen alkaa tiistaina Keusoten alueella – riskiryhmiin kuulumattomat tarvitsevat reseptin rokotteeseen

Influenssarokote on maksuton riskiryhmäläisille. Linda Varoma

Influenssarokotusten ajanvaraus käynnistyy Keusoten alueella tiistaina 27. lokakuuta. Influenssarokotuksia annetaan kaikilla terveysasemilla. Keusote suosittelee influenssarokotteen ottamista kaikille kuntalaisille pandemia-aikana.

Riskiryhmään influenssan kannalta kuuluvat kaikki yli 65-vuotiaat, alle 7-vuotiaat lapset, raskaana olevat sekä henkilöt, joilla itsellään tai lähipiirissä olevalla on yleistä terveydentilaa alentava pitkäaikaissairaus tai lääkitys.

Riskiryhmille ja heidän läheisilleen influenssarokote on maksuton. Riskiryhmään kuuluvat voivat varata ajan suoraan rokotukseen 27.10. alkaen sähköisestä ajanvarauksesta www.keski-uudenmaansote.fi/influenssarokotukset, Keusoten nettipalvelusta www.keski-uudenmaansote.fi/nettipalvelu tai puhelimitse influenssarokotusnumerosta p. 019 226 0665 (8 - 16).

Neuvoloissa rokotetaan 6 kuukauden–6 vuoden ikäiset lapset sekä raskaana olevat ja heidän perheenjäsenet. Neuvolassa annettavaan influenssarokotukseen voi varata ajan 27.10. alkaen sähköisesti www.keski-uudenmaansote.fi/neuvola tai puhelimitse numerosta 019 226 0128.

Kotihoidon ja omaishoidon asiakkaat saavat influenssarokotuksen ikäihmisten palveluista, ja heihin ollaan yhteydessä rokotusaikojen sopimiseksi.

Rskiryhmiin kuulumattomille influenssarokotus on maksullinen ja rokotteen saamiseksi tarvitsee reseptin. Reseptiä voi pyytää 27.10. alkaen Keusoten nettipalvelusta www.keski-uudenmaansote.fi/nettipalvelu tai puhelimitse influenssarokotenumerostamme p. 019 226 0665. Reseptin saamisen jälkeen rokote haetaan itse apteekista ja varataan aika rokotukseen.

Rokotukseen tulee saapua terveenä ja maksimissaan viisi minuuttia ennen omaa rokotusaikaa, jotta vältetään terveysasemien odotustilojen ruuhkautuminen. Yli 12-vuotiaalla rokotettavalla tulee olla kasvomaski, ja kaikkien rokotuksiin tulevien tulee noudattaa turvavälejä terveysaseman odotustiloissa.

Mukaan tulee ottaa Kela-kortti, mikä on hyvä pitää valmiiksi esillä. Rokotteeseen tulevan on lisäksi hyvä pukeutua siten, että olkavarsi on helposti paljastettavissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut