Karan ja Harjunrinteen oppilaita ja opettajia karanteeniin Riihimäellä –  altistumiset tapahtuneet alkuviikosta

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Riihimäen Karan ja Harjunrinteen yläkouluissa siirrytään maanantaista alkaen osittain etätyöskentelyyn ja karanteeniin. Karan koulussa järjestelyt koskevat kahta opetusryhmää ja neljää opettajaa, kerrotaan Riihimäen kaupungin lähettämässä tiedotteessa.

– Harjunrinteen koulusta karanteeniin asetetaan kaksi opetusryhmää ja kahdeksan opettajaa. Karan koulussa karanteenissa on yhteensä 33 ihmistä, Harjunrinteellä 36.

Tiedotteessa kerrotaan, että poikkeukselliset opetusjärjestelyt järjestetään tartuntataudeista vastaavan lääkärin suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

– Taustalla on yhden Karan koulun oppilaan varmistettu koronavirustartunta ja Harjunrinteen koulun oppilaan vahva epäily tartunnasta.

Karanteeniin asetettujen altistuminen on tapahtunut Karan koulussa maanantaina 19.10.2020 ja Harjunrinteellä maanantaina 19.10., tiistaina 20.10. ja keskiviikkona 21.10.

Riihimäen seudun terveyskeskus kartoittaa altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä mahdollisimman pian, kerrotaan tiedotteessa.

Koulujen rehtorit lähettävät Helmi-palvelun kautta viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille. Etäopiskelusta oppilaat ja huoltajat saavat erilliset ohjeet Helmi-viestinä.

Karan koulussa oppilaita on yli 480 ja opetushenkilöstöä noin neljäkymmentä. Harjunrinteen koulussa oppilaita on yli 540 ja opetushenkilöstöä on yli 45.

Kymmenen vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Tartuntataudeista vastaava lääkäri määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle puhelimitse. Samalla selviää karanteeniin päättymispäivä.

Tiedotteen mukaan karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi altistumisen.

– Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti, kerrotaan tiedotteessa.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan tarvittaessa virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

– Karanteeniin asetettuja pyydetään yhdessä perheen kanssa tutustumaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa, kaupunki tiedottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut