Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hyvinkään Halo tuo valoa pimeimpään vuoden aikaan – valotapahtumassa on uutuutena Valaistut talot -reitti

Hyvinkään keskustan Omenapuukuja valaistiin valotapahtumassa vuonna 2019. Hyvinkään kaupunki/Teemu Heikkilä

Hyvinkään Halo -valotapahtuma tarjoaa tänä vuonna kaupunkilaisille kaksi kävelyreittiä valokohteiden parissa. Koronatilanteen takia Hyvinkään Halon yhteydessä ei järjestetä lainkaan yleisötapahtumia, vaan kukin voi nauttia reiteistä ulkona omassa tahdissaan.

Toista kertaa järjestettävässä tapahtumassa yhdistyvät sekä taiteelliset valototeutukset että arjen kiinteistövalaistus. Valokohteet ovat päällä Hyvinkäällä 28.10.–1.11. päivittäin klo 18–22.

Hyvinkään Halo on usean hyvinkääläisen toimijan yhdessä talkoohengessä toteuttama valotapahtuma, joka tarjoaa kaupunkilaisille ja kaupungissa vieraileville valokokemuksia pimeimpään vuodenaikaan. Pääjärjestäjinä ovat Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään Yrittäjät ja Hyvinkään kaupunkiyhdistys.

Halo-kävelyreitti 2020 Hyvinkään kaupunki

– Tämän vuoden uutuus on taidepainotteisemman valaistuksen rinnalla toteutettu Valaistut talot -reitti. Reittiä pitkin kulkiessa voi katsella rakennuksia, joiden taloyhtiöt ovat ilmoittaneet valaisevansa omia julkisivujaan osana Hyvinkään Haloa. Käytännössä tämä merkitsee, että valokohteita on tuplasti enemmän kuin viime vuonna, kiitos kaupunkilaisten aktiivisuuden, kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Raatikainen kertoo kaupungin tiedotteessa.

– Mukana uudella reitillä on niin yksittäisiä taloyhtiöitä, yksityistaloja kuin muita toimijoita, sanoo Hyvinkään Yrittäjien puheenjohtaja Aki Junnila.

Halo -reitti lähtee liikkeelle kaupungin keskustasta, kirjastoaukiolta, jossa nähtävillä ovat muun muassa Myllyn Parhaan ja Kauppakeskus Willan tuottamat valoteokset. Lisäksi Hyvinkääsalin seinän leditaululla näkyy Handelsbankenin tukemana nuorten taiteilijoiden valoteoskilpailun voittajateos.

Muita keskustan valokohteiden toteuttajia ovat muun muassa Hyvinkään kaupunki ja Hyvinkään Seurakunta. Myös useampi kaupungin päiväkoti on tehnyt omiin ikkunoihinsa valoon liittyviä teoksia päiväkotilasten kanssa.

Valaistut talot 2020 Hyvinkään kaupunki

Mukana julkisivuja valaisemassa ovat muun muassa Villatehdas, Hyria koulutus, Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy, Hyvinkään Lämpövoima Oy ja Rentto Oy.

Torstaina osa kaupungin kivijalkaliikkeistä pidentää aukiolojaan osana tapahtumaa.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut