Kloorausta vähennetään Herajoen vesilaitoksella – kaupunkilaisia kehotetaan juoksuttamaan vettä

Herajoen vesilaitokselta lähtevän veden klooripitoisuus on vähentynyt keskiviikosta alkaen. Kuvituskuva. Arkisto/Jussi Vehkasalo

Jari Halme

Herajoen vesilaitokselta lähtevän veden klooripitoisuus on vähentynyt keskiviikosta alkaen, kerrotaan Riihimäen Veden ja kaupungin nettisivuilla.

– Saastuneesta Parmalan raakavesikaivosta otettavaan veteen syötetään edelleen varmuustoimenpiteenä klooria, mutta kokonaisuudessaan kuluttajien verkostoon johdettavan veden klooripitoisuus pienenee ja talousvedessä olevien maku- ja hajuhaittojen pitäisi vähentyä viikon loppuun mennessä, tiedotteessa todetaan.

Riihimäen Vedelle tulleiden palautteiden perusteella maku- ja hajuhaittoja on ollut osassa kaupungin eteläosan kiinteistöjä tai huoneistoja.

Herajoen vesilaitoksen vettä on kloorattu Riihimäellä syyskuun alusta lähtien.

Viimeksi jouduttiin klooraamaan vettä näin laajasti vuonna 2004.

– Olemme tehneet koko ajan tiivistä yhteistyötä paikallisen terveysvalvonnan kanssa. Heidän tutkimusten mukaan verkostovesi on täyttänyt talousvedelle asetetut mikrobiologiset laatuvaatimukset ja -tavoitteet, Riihimäen Veden vesihuoltojohtaja Jarmo Rämö kertoo tiedotteessa.

Riihimäen Vesi kehottaa kaupunkilaisia juoksuttamaan vettä viikonlopun aikana ja viikon 44 alussa niin kauan, että vesi on kylmää.

Mikäli maku- ja hajuhaittoja ilmenee vielä viikolla 44, kaupunkilaisten toivotaan antavan palautetta kaupungin palautepalvelun kautta osoitteessa https://palaute.riihimaki.fi/eFeedback.

Riihimäen Vesi ei ole järjestänyt kaupunkilaisille vedenjakelua, koska talousvesi on ollut terveysvalvonnan tekemien tutkimusten mukaan juoma- ja käyttökelpoista.

Riihimäen vesipiina helpottaa –  Herajoen veden klooraus loppuu lähipäivinä

Talousveden klooraus jatkuu Riihimäellä toista kuukautta – osa Herajoen koululaisista siirtyi maidon juojiin

Talousveden kloorausta jatketaan Herajoen vesilaitoksella – vedessä saattaa olla normaalista poikkeava maku ja haju

Herajoen vesilaitokselta lähtevä talousvesi kloorataan bakteerien takia – sivumaku tuntuu ainakin Patastenmäessä, Vahteristossa ja Räätykänmäessä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut