Sairaalaosasto karanteeniin Kanta-Hämeessä – sairastunut työntekijä sai tartunnan todennäköisesti potilaalta

Kuvituskuva Marko Kekki

Koronatartuntoja on ilmaantunut kuusi lisää tiistaihin mennessä Kanta-Hämeessä.

Yksi tartunnan saaneista on keskussairaalan hoitohenkilökuntaa. Hän työskenteli osasto 6A:lla, jonka tartunnanlähde on hyvin todennäköisesti osastolla aiemmin hoidossa ollut potilas.

Potilaan tartunta havaittiin maanantaina Hämeenlinnan Vanajaveden sairaalassa. Osasto 6A:lla on testattu potilaita ja henkilökuntaa, mutta toistaiseksi muita tartuntoja ei ole havaittu.

Tartunnan saanut henkilöstön jäsen on kuitenkin sunnuntaina 18.10. ja mahdollisesti aikaisemminkin oireettomana tartuttavana altistanut osastolla muita henkilöitä, joten osasto 6A asetetaan karanteeniin.

Kaikki osastolla 12.10. lähtien työskennelleet tai vierailleet henkilöt testataan tartunnan varalta.

Samana ajankohtana osastolta 6A kotiutuneisiin potilaisiin ollaan yhteydessä mahdollisien oireiden havaitsemiseksi.

Osastolla on alkuviikon aikana joillekin työntekijöille ilmaantunut koronaan sopivia oireita, ja he ovat jääneet välittömästi oireiden alkaessa pois töistä. Myös nämä henkilöt on testattu.

Uusista tartunnoista neljälle näistä löytyy selkeä aikaisempi altistus eli tartunnanlähde. Kahdessa tapauksessa lähde on epäselvä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut