Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Karaoke on riihimäkeläiselle Jouni Koivusalolle työ ja harrastus – ”Saa olla illan artisti”

Bar Bulldogin karaokeisäntä Jouni Koivusalon mukaan hyvät aplodit lisäävät poltetta nousta mikin varteen. – Karaokeen jää koukkuun. On pakko päästä laulamaan uudestaan. Se näkyy kautta linjan, ei vain meillä karaokevetäjillä. Annika Meriläinen

Mia Lagström

Riihimäen Bar Bulldogissa on päässyt laulamaan jo tovin karaokea lauantai-iltapäivisin. Karaokeisäntä Jouni Koivusalon mukaan homma on varsin suosittua.

– Onhan karaoke kivaa. Saa olla illan artisti, itsekin mikkiin mieluusti tarttuva Koivusalo kertoo.

Nykyisin karaokelaulajat ovat yhä useammin aktiivisia harrastajia kuin satunnaisia humalaisia bilettäjiä.

– Kappaleita harjoitellaan etukäteen, monella on laiteet kotonakin. Karaokeharrastajilla on myös omat yhdistyksensä, kuten Hyvinkään ja Riihimäen seudulla toimiva Rikary. Kokoonnutaan säännöllisesti, järjestetään erilaisia tapahtumia.

Koivusalon mukaan voidaan sanoa, että kehityssuunta on mennyt selvästi ylöspäin ja nykyisin karaokea tullaan jopa kuuntelemaan.

– Karaokelaulajien joukossa saattaa olla oikeasti todellisia helmiä. Tästä huolimatta karaokeen ovat tervetulleita ihan kaikenlaiset laulajat, osasi laulaa tai ei. Se kuuluu karaoken luonteeseen, kuka tahansa pääsee laulamaan ja olemaan illan tähti.

Yli 20 vuotta karaokeisäntänä toiminut Koivusalo sai ensikosketuksensa karaokeen kotioloissa.

– Meillä oli kotona mikit, karaokevideot ja muut tarvittavat laitteet. Olen harrastanut laulamista ja musiikkia muutenkin.

Vaikka kyseessä on nykyisin ammatti, käy Koivusalo puolisonsa kanssa myös muiden järjestämissä karaoketilaisuuksissa.

– Laulaminen on tolkuttoman hyvää terapiaa työviikon jälkeen. Tämä on yhdistetty työ ja harrastus. Parasta karaokessa on, että siinä saa olla oma itsensä ja pitää hauskaa.

Karaoke-ohjelmisto vaihtelee Jouni Koivusalon mukaan illasta ja osallistujista riippuen. Joukossa on niin Olavi Virtaa kuin viimeaikaisia rap-hittejä.

– Puhutaan paljon Kotiviineistä ja muista, mutta itselläni ei mitään inhokkikappaleita ole.

Huonoja kappaleita ei hänen mukaansa yksinkertaisesti ole, eikä mikään tietty kappale saa hermoja riekaleiksi. Enemmin radion soittolistat puuduttavat.

– Saman karaoketilaisuuden aikana harvoin kuulee jotain kappaletta useampaan kertaan. Laulajat kunnioittavat toisiaan, ja jos joku esittää jonkin kappaleen jonka toinen on ajatellut laulavansa, valitaan tilalle yleensä joku muu.

Bar Bulldog

Karaokekisat

Riihimäen Bar Bulldogissa (Eteläinen Asemakatu 2, Riihimäki) lauletaan karaokea lauantai-iltapäivisin klo 14 alkaen ja Hämeenlinnan Pub Vanha Nallessa (Turuntie 10, Hämeenlinna) perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Karaokeisäntänä toimii Jouni Koivusalo.

DT karaokemestaruus 2021 -kilpailun alkukarsinta Bar Bulldogissa lauantaina 24.10. klo 14 - 19.30. Vapaa pääsy.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut