RC-autoilu on harrastus, joka vie mukanaan – konkarien vinkeillä pääset alkuun

Hyvinkäällä radio-ohjattavilla autoilla ajaminen päättyi talven ajaksi. Riihimäellä suositussa harrastuksessa pidetään koronataukoa.

Teemu Saarisen mukaan RC-autoilussa kiehtovat vauhti ja kisaaminen. – Myös kädentaidot ja tekninen osaaminen kehittyvät. Mia Lagström

Mia Lagström

RC-autoilu eli radio-ohjattavilla autoilla ajaminen on ollut lähiseudulla varsin suosittua. Hyvinkäällä harrastajien intoa lisäsi elokuussa kuntoon saatu uusi rata. Riihimäellä jäsenmäärät ovat olleet kasvussa jo useamman vuoden.

Hyvinkäällä RC-autoilua harrastetaan kesäisin Vauhtipuistossa. Ulkotiloissa voidaan ajaa joko sähkö-, polttomoottori- tai bensa-autoilla.

– Sähkö- ja polttomoottoriautojen suosio jakaantuu aika tasaisesti. Nuoret suosivat edullisempia sähköautoja, vähän vanhemmat innostuvat polttomoottoriautoista. Kun kuulee polttomoottoriauton äänen, vie se helposti mennessään, Teemu Saarinen Hyvinkään Urheiluautoilijoista kertoo.

Hyvinkään Vauhtipuiston asfalttirata kunnostettiin tänä kesänä. Myös crossiradan kunnostus aloitettiin. Se saataneen kuntoon ensi keväänä.

– Asfalttiradassa on kallistetut mutkat, ja se on keskinopeudeltaan 25 kilometriä tunnissa nopeampi kuin vanha rata. Viimeisen mutkan läpi pystyy ajamaan satasta. Vanhalla radalla pystyi ajamaan puolihuolimattomasti ajatuksissaan ja kaverille jutellen. Uusi rata vaatii täydellistä keskittymistä. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta.

Saarisen mukaan uusi rata on tuonut Hyvinkäälle lisää harrastajia ja elokuussa radalla ehdittiin järjestää jo useammat kisatkin.

– Meillä oli elokuussa SM-kisat. Järjestimme viime kesänä lyhyellä aikataululla myös Hyvinkää Open -kisasarjan nitro- ja bensakäyttöisille autoille. Ensi kesänä on tarkoitus jatkaa. Nyt kausi on ohitse ja harrastajat siirtyvät sisätiloihin, esimerkiksi Vantaan Hakkilassa on hyvät sisäradat. Ensi viikonloppuna siellä järjestetään 1/10 -mallin autojen sähköcrossin SM-kisat.

Riihimäellä RC-harrastajat kokoontuvat talvisin Harjurinteen koululla. Tällä hetkellä korona on tosin sulkenut viikoittaiset harjoitusvuorot.

– Riihimäellä RC-autoilua harrastetaan sisätiloissa yhden suhde kymmeneen tai pienemmillä sähköautoilla. Harrastus on todella suosittua, ja uusia harrastajia on tullut mukaan joka vuosi, Petri Oksanen Riihimäen Urheiluautoilijoiden Pienoisautokerhosta kertoo.

Oksasen mukaan harrastajien joukossa on kaikenikäisiä harrastajia lapsista aikuisiin. Paras keino tutustua harrastukseen, on ottaa osaa kerhopäiviin, jolloin pääsee kokeilemaan ajamista kerhon autolla.

– Aloittelijoille on ohjausta ja neuvontaa kerhopäivinä.

Oksanen suosittelee, että varsinkin ennen oman auton hankkimista, kannattaa osallistua kerhon toimintaan.

– Saa neuvoja ja vinkkejä ja välttää hukkahankinnat. Suosittelen alkuun hankkimaan käytettyä kalustoa, pääsee järkevällä kustannuksella liikkeelle.

Myös Hyvinkäällä tullaan järjestämään jatkossa aloittelijoiden iltoja.

RC-autoilua

Hyvinkäällä ja Riihimäellä

Hyvinkäällä harrastetaan RC-autoilua Vauhtipuistossa kesäaikaan. Kausi käynnistyy huhti-toukokuussa. Ohjelmassa on myös aloittelijoiden iltoja.

Riihimäellä RC-autoilua harrastetaan sunnuntaisin klo 10–16 Harjunrinteen koululla. Paikalla pääsee tutustumaan lajiin kerhon autolla. Tällä hetkellä ajot on tauolla koronan takia, mutta kerho jatkuu heti kun tilanne sallii. Lisää tietoa lajista ja tiedot, koska jälleen kokoonnutaan, löytyy netistä http://rc10.fi/index.php?topic=91191.0.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut