Sveitsin uimalassa altistuminen koronalle

Sveitsin uimalassa todettu joukkoaltistuminen koronalle keskiviikkona illalla. AP arkisto/Tarja Heikkonen
Pia Herme

Pia Herme

Hyvinkäällä on todettu joukkoaltistuminen Hyvinkään Sveitsin uimalassa keskiviikkona 14.10.

Koronapositiivinen henkilö on ollut asiakkaana uimalassa tuolloin kello 19-20.50 välisenä aikana.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän Keusoten tiedotteen mukaan muina aikoina uimalassa asioineet eivät ole altistuneet. Tapahtunut altistuminen ei aiheuta enää tartuntavaaraa uimalan asiakkaille ja uimalan toiminta jatkuu normaalisti.

Mikäli epäilet altistuneesi, Keusote neuvoo seuraamaan terveydentilaa aktiivisemmin ja välttämään liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena.

Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, on syytä hakeutua koronavirustestiin ja jäädä kotiin, kunnes saa negatiivisen koronavirustuloksen.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Tartuntojen välttämiseksi on uimahallissa hyvä käyttää kasvomaskeja pukeutumistiloissa ja säilyttää hyvät turvavälit muihin uimalan asiakkaisiin sekä huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Peseytyessä ja uidessa maskia ei tarvitse käyttää. Oireisena ei tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten ajanvaraus koronatestiin Koronahoitopuhelimesta, p. 019 226 0099, 8-20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen.

www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut