Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hämeen vaalipiirin kansanedustajilta 16 talousarvioaloitetta vuoden 2021 talousarvioon – Kanta-Hämeen osalta korostuu etenkin pääradan parantaminen

Kuvituskuva. Arkistokuva /Ari Peltonen
Toni Forssell

Toni Forssell

Hämeen vaalipiirin kansanedustajat ovat tehneet yhteensä 16 yhteistä talousarvioaloitetta hallituksen esitykseen vuoden 2021 talousarviosta.

Asiasta kerrottiin Hämeen liiton perjantaina julkaistussa tiedotteessa.

Talousarvioaloitteet liittyvät sekä Kanta-Hämeen että Päijät-Hämeen alueiden kehittämiskohteiden toteuttamiseen.

Erityisesti ne kohdistuvat maakuntien saavutettavuutta parantaviin ja elinkeinoelämän kehittymistä tukeviin väylähankkeisiin, sekä alueiden elinvoimaisuudelle pohjaa luoviin hankkeisiin.

Kanta-Hämeen osalta aloitteissa korostuvat pääradan välityskyvyn parantaminen ja työpaikka-alueiden kasvun tukeminen.

– Pääradan välityskyvyn parantaminen sen nykyisellä ratalinjalla lisäisi palvelutasoa ja saavutettavuutta koko pääradan varrella, ei vain eteläisen suomen alueella, tiedotteessa todetaan.

Hämeen vaalipiirin kansanedustajien mukaan maakuntien kehittymisen kannalta yksi peruskysymyksistä onkin nimenomaan väyläverkoston toimivuus ja kehittäminen.

Väyläverkosto pitäisi heidän mielestään saada vastaamaan paremmin nykytilannetta ja sekä henkilö- että tavaraliikenteen kasvutarpeita.

Kanta-Hämeen osalta talousarvioesityksessä määrärahaa esitetään myös muun muassa ratalain mukaisen yleissuunnitelman laatimiseksi Riihimäki-Tampere -rataosalla, ohituspaikkojen rakentamiseen Riihimäki-Tampere -rataosalla sekä raakapuun kuormauspaikan rakentamiseksi Janakkalaan.

Kansanedustajien yhdessä sopiman menettelyn mukaisesti talousarvioaloitteiden ensimmäiset allekirjoittajat on arvottu.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut