Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mediakasvatusta Aamupostin pienoistoimituksessa

Yrityskylässä voi ryhtyä vaikkapa Aamupostin tai Nurmijärven Uutisten toimittajaksi tai myyntijohtajaksi. Yrityskylä Espoo

Kaikki Hyvinkään, Espoon, Kirkkonummen, Kauniaisten, Inkoon, Nurmijärven, Siuntion ja Vihdin kuudesluokkalaiset pääsevät tänäkin lukuvuonna vierailemaan Espoon Yrityskylässä.

Etelä-Suomen Media, johon Aamupostikin kuuluu, on nyt seitsemättä lukuvuotta mukana Yrityskylä Espoon toiminnassa. Joka vuosi yli 5000 oppilasta osallistuu Yrityskylä Espoon toimintaan.

– Tänä vuonna Yrityskylä-vierailut alkavat marraskuussa tehostetuin hygieniatoimenpitein. Yrityskylään liittyvän oppimiskokonaisuuden opettajakoulutukset puolestaan on tänä vuonna järjestetty etäyhteyksin, kertoo aluepäällikkö Heidi Enbacka.

Oppilas tekee oppitunneilla muun muassa työhakemuksen, jolla voi hakea työtä esimerkiksi Aamupostin päätoimittajana tai myyntipäällikkönä.

Kuudesluokkalaiset tulevat oppituntien jälkeen päiväksi Yrityskylään ja tutustuvat yritystoimintaan oman pienoisyrityksensä kautta.

– Sosiaalisen median ja valeuutisten vuoksi mediakasvatuksen rooli on viime vuosina vain korostunut. Luotettavan, faktapohjaisen journalismin kysyntä on nyt suurempi kuin koskaan ennen, sanoo Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala.

Jokainen nuori saa Yrityskylän kautta kosketuksen paikallisten yritysten toimintaan.

– Lisäksi pidän erittäin tärkeänä, että jokainen nuori saa Yrityskylän kautta kosketuksen paikallisten yritysten toimintaan ja tulevaisuudessa odottavaan työelämään, Kannala jatkaa.

Etelä-Suomen Median lisäksi Yrityskylä Espoon toiminnassa ovat mukana muun muassa Fortum, Kesko, Nordea ja Orion. Yrityskylä-toimintaa koordinoi Talous ja nuoret TAT.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut