Karaokea voi harrastaa turvallisesti korona-aikanakin: "Meillä oli mukana jokaisella omat mikrofonit"

Harrastukset: Rikarylaiset lauloivat itsensä jo kuudetta kertaa mestaruuteen.

Riraryn puheenjohtaja Leila Järvenpää kertoo, että karaokea voi harrastaa rakkaudesta laulamiseen tai kilpailumielessä. Elise Saarikko

Elise Saarikko

– Meillä oli mukana SM-kisoissa jokaisella omat mikrofonit. Huolehdimme kaikissa tapahtumissamme äärimmäisen huolellisesti esiintyjien turvallisuudesta, kertoo Hyvinkään ja Riihimäen Seudun karaokeharrastajien eli Rikaryn puheenjohtaja Leila Järvenpää.

– Kisoissamme ja tapahtumissamme laulajat saavat mikrofonisuojan, jota he käyttävät koko tapahtuman ajan; kädet desinfioitiin ennen ja jälkeen laulun, samoin mikrofoni. Saatavilla on myös kertakäyttöisiä vinyylikäsineitä sekä kasvomaskeja.

Rikary voitti valtakunnallisessa karaokeyhdistysten kisassa kuudennen kerran mitaleja: joukkuekaraoken seniorisarjassa kultaa ja yleisessä sarjassa hopeaa.

– Olemme ainoa karaokeyhdistys Suomessa, joka on voittanut kuusi peräkkäistä mestaruutta, kertoo puheenjohtaja esitellen hienoja palkintopystejä.

Ne päätyvät palkintokaappiin ravintola Haarikkaan, joka on seuran kotipesä. Haarikan lisäksi karaokea voi laulaa Hyvinkäällä ainakin Check Innissä ja Baanapubissa, Riihimäellä Bar Bulldogissa.

Rikary järjesti heti koronan ilmaannuttua nettikaraokekilpailun huhti-toukokuussa. Siinä osallistujat saivat lähettää netin kautta laulusuorituksiaan, joista tuomarit valitsivat parhaat.

Karaokea voi harrastaa rakkaudesta laulamiseen.

Kisa sai suuren suosion, koska laulajien ei tarvinnut lähteä minnekään, vaan saivat kotona lauleskella.

– Kisa oli leikkimielinen ja rento; naiset lauloivat miesten biisejä ja miehet naisten.

Rikary on saanut vuosien varrella monia yhteistyökumppaneita, koska se on tunnettu taidoistaan kisojen järjestäjänä.

Parhaillaan neuvotellaan jo kolmansista karaokekilpailuista Tuurin kyläkaupassa. Edelliset kaksi kisaa ovat keränneet runsaasti yleisöä, ja yhteistyö kaupan kanssa on toiminut erinomaisesti.

– Heinäkuussa järjestimme 13 tunnin karaokemaratonin Sahanrannan ravintolassa Kuhmoisissa Järvenpää kertoo.

Kisajärjestelyt ovat suuritöisiä, mutta toisaalta palkitsevia. Tunnelma niissä on toisia kannustava ja auttava, leikkimielinenkin, vaikka kisasta on kysymys.

– Karaokea voi harrastaa ihan vain rakkaudesta laulamiseen. Kisoihin ei tarvitse osallistua, ellei halua. Laulaminen yleisön edessä voi kuitenkin antaa itseluottamusta ujolle ihmiselle, Järvenpää sanoo omakohtaisiin kokemuksiin nojautuen.

Laulusta voimaa

Rikary ry eli Hyvinkään ja Riihimäen karaokeyhdistys voitti valtakunnallisessa karaokeyhdistysten kilpailussa joukkuekaraokessa Seniori +50 -sarjassa kultaa ja yleisessä sarjassa hopeaa.

Kultaa voittaneessa joukkueessa lauloivat Pirkko Järvinen, Leo Nevalainen, Jari Niskanen ja Asko Siltanen.

Yleisen sarjan hopeajoukkueessa lauloivat Marja Pihlajamaa, Petri Thessman, Leila Järvenpää ja Lissa Joensuu (joutui sairauden takia jäämään pois kisasta).

Marja Pihlajamaa valittiin koko kisan naislaulajista tuomareitten suosikiksi.

Karaokesta kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa Rikraryn sivuihin Facebookissa tai ottaa yhteyttä osoitteessa: rikaryry@gmail.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.