Miinan Monttu uudistui talkootyöllä – näyttelijät pääsevät vihdoin lämmitettävään pukukoppiin

Korjaustyöt: Nuorisoseura Silmu käytti korona-ajan hyödyksi Miinan Montun remontointiin.

Nyt pääsevät näyttelijät lämmitettävään pukukoppiin. Siirrettävät näköesteet mahdollistavat entistä monipuolisemman lavastuksen. Vasemmalta Kai Varantola, Eero Elo, Juhani Ahtinen ja Marko Karvonen. Elise Saarikko

Elise Saarikko

Kun korona keväällä ilmaantui, hausjärveläisessä nuorisoseura Silmussa tehtiin päätös jäädyttää kesäksi suunniteltu näytelmä Tankki täyteen ja keskittyä esityspaikan remontointiin.

– Saimme tukea EMO:sta eli Eteläisen Maaseudun Osaajista, mutta puolet kustannuksista on katettu talkootyöllä. Tällä kylällä onneksi ihmiset lähtevät innolla talkoisiin yhteisen hyvän nimissä, sanoo Silmun puheenjohtaja Kai Varantola.

Kesäteatterinäyttämön Miinan Montun remonttia oli jo suunniteltu pitkään, mutta nyt korona antoi tilaisuuden pistää kesän aikana toimeksi. Näyttelijöille hankittiin lämmitettävä toimistokontti tauko- ja pukuhuonetilaksi sekä tarpeiston säilytystilaksi.

Vanha näyttämörakennus purettiin ja tilalle tuli vankka näyttämöalue, jolle myöhemmin rakennetaan esiintymislava konsertteja varten.

Lavastaja Marko Karvonen on suunnitellut ja toteuttanut helposti liikuteltavat näkösuojat, joilla voidaan muuttaa näyttämöä.

– Elementit ovat helposti liikuteltavia. Lavastusten vaihto sujuu nopeasti, lupaa Karvonen.

Invapaikkojen rakentamisesta ja koko näyttämöalueen korottamisesta on pääasiassa vastannut Eero Elo, joka myös näyttelee jo 23. vuottaan kesäteattereissa. Miinan Montun teatterilaisena hän ei ole ollut ihan yhtä kauan.

– Tämä on niin hyvä porukka, että lähtisin sen kanssa vaikka Etelännavan retkelle, Elo lupaa.

Silmulaiset odottavat jo innolla ensi kesän näytöksiä Tankki täyteen -näytelmästä.

– Kovasti on tullut kyselyjä ensi kesän näytöksistä, puheenjohtaja kertoo.

Katsojien mukavuutta on haluttu lisätä laatoitetuilla pyörätuolipaikoilla ja lisäpenkkirivien selkänojilla.

– Kunhan ehditään, selkänojat tehdään kaikkiin katsomopaikkoihin, Varantola lupailee.

Myös Turkhaudan seurantalo on kokenut uudistuksia. Hausjärven Nuorisoseura Silmun järjestysmiehet eli Pallomahat ovat maalanneet 1916 rakennetun talon ja uusineet talon vessat. Talossa on nyt myös opetuskäyttöön hyvin soveltuva 75:n tuuman televisio.

Teatteria ja konsertteja

Vuonna 1909 perustetun nuorisoseura Silmun toiminta keskittyy Hausjärven Turkhaudan 1916 rakennettuun seurataloon ja Miinan Monttuun. Seura on jo vuosikymmenien ajan esittänyt komedioita ja musiikkinäytelmiä.

Miinan Monttu on myös ollut esityspaikkana esimerkiksi suositulle Hausjärvi Lovelle ja monille muille konserteille.

Ensi kesäksi on jo varauksia uusitulle näyttämölle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.