Hyvinkään nelosluokkalaisten itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto ei toteudu perinteisellä tavalla – luvassa korvaava tilaisuus

Perinteisesti Hyvinkään neljäsluokkalaiset ovat päässeet kättelemään Jyrki ja Tuija Mattilaa. Kuva viime vuodelta. Toni Forssell

Elise Saarikko

Perinteiset Hyvinkään neljäsluokkalaisten itsenäisyyspäivän juhlat ja tanssiaiset eivät toteudu tänä vuonna totutulla tavalla. Syynä on koronavirusepidemia.

Hyvinkään perusopetuksen päällikkö Mika Heikura kuitenkin lupaa, että kaupungin koulujen nykyiset neljäsluokkalaiset huomioidaan jollain tavalla itsenäisyyspäivän alla.

Aiemmin Hyvinkäällä on järjestetty juhlallinen tilaisuus, jossa neljäsluokkalaiset ovat kätelleet kaupunginjohtajaa ja rouvaa sekä syöneet herkkuja ennen tanssiaisia.

Monissa perheissä juhlaa on odotettu koko syksy.

– Nyt lähetämme kaupunginjohtajan tervehdyksen kaikille neljäsluokkalaisille, joille myös tarjotaan erikoisherkkuja. Pidämme tällä tavalla kiinni perinteistä, Heikura sanoo.

Linnan juhlien peruuntuminen ei harmita alueen kansanedustajia: "Ehkä jatkossa juhlat voisivat toteutua pienemmällä porukalle"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.