Koronan kiihtyminen siirtää Riihimäen lukion etäopetukseen – Kaupungin palvelupisteissä ryhdytään käyttämään maskeja

Riihimäen kaupunki tiukensi omia koronasuosituksiaan keskiviikkona. Asiakaspalvelutehtävissä olevat työntekijät käyttävät jatkossa maskeja. Timo Mustalampi

Koronasuositukset kiristyvät Riihimäellä. Samalla lukio siirtyy etäopetukseen torstaiksi ja perjantaiksi.

Lukion etäopetuksen mahdollisesta jatkosta kaupunki aikoo päättää syyslomaviikon aikana.

Kaupungin työntekijöitä koskeva vahva etätyösuositus on voimassa ainakin marraskuun alkuun asti.

Riihimäki tiedotti uusista koronasuosituksista keskiviikkona. Taustalla on tieto siitä, että koronapandemia on Kanta-Hämeessä edennyt kiihtymisvaiheeseen. Maakunnan "koronanyrkki" antoi tiistaina omat suosituksensa.

Asiakaspalvelutehtävissä olevat työntekijät ryhtyvät käyttämään kasvomaskeja. Niitä käytetään kaupungin asiakaspalvelupisteissä ja yleisölle avoimissa tiloissa, kuten uimahallissa, museoissa, Tietotuvassa ja kirjastossa.

Maskiohjeistus ei koske varhaiskasvatuksen eikä perusopetuksen eikä harrasteryhmien henkilöstöä, jotka ovat tekemisissä vakiintuneen ryhmän kanssa.

Maskisuositus on voimassa kansalaisopistossa, jonka kävijöistä osa kuuluu koronan riskiryhmään.

Mikäli maskinkäyttö ei ole mahdollista, kaupunki ohjeistaa työntekijät käyttämään kasvot peittävää visiiriä. Mikäli kummankaan käyttö ei ole mahdollista, henkilöstö pyrkii pitämään turvaetäisyyden yli kahdessa metrissä.

Asiakaspalvelussa maskisuositus on voimassa ainakin marraskuun alkuun.

Riihimäki on jo aiemmin suosittanut kaupunkilaisille maskien käyttöä useissa julkisissa tilanteissa.

Riihimäki ei tiedotteen mukaan vielä anna yksityisiä kokoontumisia koskevia suosituksia vaan kaupunki odottaa maakunnan pandemiaryhmän suosituksia torstaina.

Lukiolaisille ei järjesty kouluruokailua tämän viikon kahtena etätyöpäivänä. Mikäli etäopetus jatkuu syyslomaviikon jälkeen, kaupunki tiedottaa lisää ruokailujärjestelyistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut