Näköislehdessä tänään: Suomaiskokki myy karjalanpiirakkaa Thaimaassa turisteja odotellessaan – "Kyllä tästä selvitään, sisulla"

Etelä-Thaimaan Khanomissa, rauhallisessa maaseutukylässä asuu kokki Mikko Vuori, joka ehti ennen Thaimaahan muuttoa olla tasokkaissa ravintoloissa keittiömestarina ja teki komean uran. Nyt Vuori omistaa vaimonsa kanssa innovatiivisen gourmetravintolan ja pienen lomakylän turistikeskittymien ulkopuolella. Kun korona vei asiakkaat, Vuori alkoi paistaa thaimaalaisille karjalanpiirakoita ja saa nyt isoja tilauksia.

– Kyllä tästä selvitään, niin kuin on aina muulloinkin selvitty. Sisulla, hän sanoo koronatilanteeseen viitaten.

Nelikymppiset Elina ja Marko Rosenberg ovat innokkaita ristikonratkojia ja yhdistystoimijoita Sanaristikkoseura Sanasepot ry:ssä. Antti Viitamäki puolestaan laatii ristikoita, joilla haastetaan ratkojien harmaita aivosoluja. Ristikot pitävät pintansa printtijulkaisujen maailmassa.

Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin tuore kirja Troubled Blood on herättänyt jopa boikottikampajoita, sillä kirjailijan trans-aiheiset tviitit ovat suututtaneet laajan lukijakunnan. Mutta moni muukin lastenkirjailija on suututtanut lukijansa – tai olisi suututtanut, jos niistä olisi aikanaan tiedetty. Paljastamme luurangot rakastettujen kirjailijoiden kaapeista.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut