Kononen & Pajukallio tuo suomikantria lauantaina Riihimäelle: "Keikoilla kannattaa käydä niin kauan, kuin niitä on"

Suonna Konosen (vas.) ja Arto Pajukallion keikoilla kuullaan lauluja historian ensimmäisestä suomikantrilevytyksestä Nukkekodista Huojuvaan latoon. Olli Nurmi

Riihimäen Bulldog Barissa pääsee kuulemaan suomikantria lauantaina 3. lokakuuta kello 22, kun Suonna Konosen ja Arto Pajukallion duo vierailee kaupungissa.

Pajukallio muistetaan Freud Marx Engels & Jungin kitaristina, Kononen johtaa Huojuva lato -kantriyhtyettä ja on kirjoittanut suomikantrin historiakirjan. Kaksikko on tehnyt yhteisiä duokeikkoja muutaman vuoden ajan.

– Muistan, kuinka ensimmäisellä duokeikallamme Ilomantsissa yleisö alkoi laulaa mukana Freukkareiden Viileää viiniä. Sain sisäisen varmistuksen, että tässä hommassa on ideaa. Suomikantribiiseistäkin on noussut kansanlauluja, joita kannattaa kierrättää ja versioida, Kononen sanoo tiedotteessa.

Kononen & Pajukallio julkaisee tämän syksyn kiertueellaan myös ensimmäisen pitkäsoittonsa. Metsähovin pojat – Live on äänitetty duon viime syksyn Suomen-kiertueella. Levyn julkaisee Bluelight Records.

Äänitteellä versioidaan lauluja Freud Marx Engels & Jungilta ja Huojuvalta ladolta ja Jussi Raittisen ja Topi Sorsakosken kaltaisten suomikantrinimien repertuaarista, mutta kuullaan myös duon omia kappaleita.

– Biisejä saatettiin kokeilla eri instrumenteilla erityyppisinä versioina, sovitukset ja instrumentaatio elivät keikkarupeaman varrella, Pajukallio kertoo tiedotteessa.

Levystä tuli dokumentaarisempi kuin saatettiin aavistakaan, kun koronarajoitukset sulkivat keväällä ravintolat ja keskeyttivät keikkakulttuurin.

– Musiikinharrastajat joutuivat kohtaamaan elämän ilman elävää musaa. Metsähovin pojat on statement siitä, että keikoilla kannattaa käydä niin kauan, kuin niitä on, Kononen tähdentää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.