Hyvinkäällä Aseman koululla korona-altistuminen – karanteeniin yhteensä noin 60 koulun oppilasta ja henkilökunnan jäsentä

Aseman koulussa on tapahtunut koronavirusaltistuminen. Noin 60 koulun oppilasta ja henkilökunnan jäsentä on nyt karanteenissa. Arkisto/Terhi Collin

Hyvinkäällä Aseman koululla on tapahtunut koronavirusaltistuminen, Keusote tiedottaa. Koronaan sairastunut henkilö on ollut tartuttavuusaikana Aseman koulun 1.–2.-luokan iltapäiväkerhossa ja omassa luokassaan. Altistuminen on tapahtunut maanantaina 21.9.

Altistumisen seurauksena yhteensä noin 60 henkilöä on nyt karanteenissa. Altistuneet ja osa henkilökuntaa asetettiin karanteeniin tänään tiistaina Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Karanteeni jatkuu 5.10. saakka.

Tartunta liittyy Nurmijärvellä aiemmin tapahtuneeseen joukkoaltistumiseen jäähallilla.

Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon koulun Wilma-järjestelmän kautta. Lisäksi karanteeniin asetettuihin ollaan yhteydessä terveysviranomaisen toimesta henkilökohtaisesti lähipäivinä.

Keusote muistuttaa, että mikäli epäilee itse altistuneensa, terveydentilaa tulee seurata aktiivisemmin ja välttää liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita ilmenee, pitää hakeutua koronavirustestiin ja jäädä kotiin, kunnes saa negatiivisen koronavirustuloksen.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.