Vähikkälän kylä kisaa Suomen älykkäimmän kylän tittelistä – valittiin finaaliviisikkoon

Vähikkälän kylä valittiin myös Hämeen Vuoden Kyläksi vuonna 2019. Hämeen Kylät ry

Vähikkälän kylä Janakkalasta on mukana Suomen älykkäin kylä -kilpailun finaalissa.

Suomen älykkäimmän kylän etsintä alkoi vuonna 2018 ja mukaan ilmoittautui 33 kylää, jotka halusivat lisätä elinvoimaa, aktiivisuutta ja innovatiivisuutta. Ensimmäisessä karsintavaiheessa mukaan jäi kisan viimeiseksi vuodeksi 16 aktiivisinta kylää.

Seuraavaksi kilpailun tuomaristo tutustuu tarkemmin viiteen finalistikylään. Älykkäimmäksi valitaan kylä, joka on älykkäimmin, esimerkiksi digitalisaatiota hyödyntäen, ja yhteisöllisesti lähtenyt ratkaisemaan kilpailuun ilmoittamaansa haastetta.

Suomen älykkäin kylä julkistetaan 28.10. Vähikkälän lisäksi mukana finaalissa ovat Vuolijoki (Kainuu), Luoma-aho (Etelä-Pohjanmaa), Kerisalo (Etelä-Savo) ja Raudanmaa (Pirkanmaa).

Kilpailun järjestää Maaseutuverkosto, ja mukana ovat olleet myös EU:n rakennerahastot (ESR, EAKR), liikenne- ja viestintäministeriö, Maaseutupolitiikan neuvosto, Kuntaliitto ja Suomen kylät ry.

Kylille on parin vuoden aikana järjestetty koulutusta, keskinäisiä tapaamisia ja kylät ovat saaneet asiantuntija-apua valitsemaansa haasteeseen. Kilpailussa kannustettu kyliä etsimään älykkäitä ratkaisuja tämän hetken ja tulevaisuuden haasteisiin.

– Etenkin ensimmäisen karsinnan jälkeen mukana olleet 16 kylää ovat osoittautuneet todellisiksi esimerkkikyliksi, joita on ollut ilo seurata tämän kisan aikana. Viiden finalistin valitseminen oli todella vaikeaa. On ollut myös hienoa huomata, miten kylät ovat osanneet kiteyttää omia kehittämisen kärkiään ja markkinoida omia vahvuuksiaan, kertoo tiedotteessa maaseutuylitarkastaja Marianne Selkäinaho maa- ja metsätalousministeriöstä.

Vähikkälä sijaitsee lounaisessa Janakkalassa ja sen lähimmät taajamat ovat Tervakoski ja Lopen Launonen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut