Riihimäellä kerätään kasaan lacrosse-joukkuetta

Joukkuepelit: Maksuttomalle alkeiskurssille ehtii vielä mukaan.

Katariina Bitterin mukaan lacrosse vaatii päättäväisyyttä ja samaan aikaan armeliaisuutta omaa itseään kohtaan. – Paremmaksi oppii vain pelaamalla ja harjoittelemalla. Valmiiksi tässä ei tule koskaan. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäkeläisen Katariina Bitterin pitkäaikainen haave toteutui, kun Riihimäelle saatiin oma paikallinen lacrosse-seura. Nyt seuraan haetaan pelaajia.

– Mukaan ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet naiset ja miehet. Olisi todella hienoa, jos saisimme kasaan joukkueen, jolla voisimme ottaa osaa harrastesarjan peleihin ensi kesänä, Bitter toivoo.

Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Riihimäki Lacrosse Club järjestää tänä syksynä alkeiskurssin.

Ensimmäinen kerta ehti jo mennä, mutta mukaan voi vielä tulla. Seuraavat treenit ovat 7.10. Palomiehen puistossa Riihimäellä klo 18.

Lacrosse – jota voisi löyhästi kutsua haavipalloksi – on vanha pohjoisamerikkalainen nopeatempoinen pallopeli, jossa tehdään paljon maaleja.

– Tyypillistä pelille on myös äänekkyys. Joukkueiden pelaajat kommunikoivat paljon toisilleen pelin aikana, Bitter kuvailee.

Tyypillistä pelille on myös äänekkyys.

Lacrossea pelataan 10-henkisellä joukkueella, johon kuuluu maalivahti, kolme puolustajaa, kolme keskikenttäpelaajaa ja kolme hyökkääjää.

Tavoitteena on laukoa pallo vastapuolen maaliin ja eniten maaleja tehnyt joukkue voittaa. Peliä pelataan haavipäisellä mailalla ja pallolla jalkapallokentän kokoisella kentällä.

Bitter tutustui lajiin ollessaan lukioaikana vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa Las Vegasissa.

– Vaihto-oppilasperheeni halusi tukea minua harrastuksissa, ja he kuljettivat minua treeneissä neljä kertaa viikossa. Se oli aivan mahtavaa. Laitoin heillekin viestiä, että perustimme lacrosse-seuran myös tänne Riihimäelle. He olivat todella iloisia.

Yhdysvalloissa lacrosse on suosittu peli ja monella koululla on omat joukkueensa.

– Pelejä saattaa olla jopa kaksi kertaa viikossa. Lacrossea harrastavat myös monet jääkiekkoilijat. Se toimii hyvänä kesätreeninä ja auttaa kehittymään myös jääkiekossa, sillä jääkiekossa ja lacrossessa on paljon samoja elementtejä, kuten maila-pallo-koordinaatio, nopea tempo ja nopeat vaihdot.

Suomeen lacrosse saapui 2000-luvulla. Tällä hetkellä pelataan kahta sarjaa.

SM-sarjassa on mukana viisi joukkuetta Turusta, Jyväskylästä, Lahdesta ja kaksi Helsingistä.

Tänä vuonna kehitettiin myös harrastesarja Chicago Lacrosse League, jonka ensimmäisissä peleissä Lahdessa oli mukana kolme joukkuetta.

– Näihin harrastesarjan peleihin olisi kiva saada edustus ensi kesänä myös Riihimäeltä.

Uusi seura

Riihimäki Lacrosse Club

Riihimäki Lacrosse Club kerää riveihinsä pelaajia. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla.

Seura järjestää maksuttoman alkeiskurssin, jonne ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet naiset ja miehet (yli 14-vuotiaat). Seuraavat treenit ovat Palomiehen puistossa Riihimäellä keskiviikkona 7.10. klo 18 alkaen.

Pue päälle ulkoliikuntavaatteet ja ota mukaan vettä. Mukaan voi tulla vain ilmestymällä paikalle.

Lisää tietoa Facebook/Riihimäki Lacrosse Club tai sähköpostitse riihimakilacrosse@hotmail.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.